sâmbătă, 31 ianuarie 2009

ISTORIA SFANTULUI VALENTIN

In fiecare februarie, pe intreaga planeta, bomboane, flori si daruri sunt schimbate intre indragostiti, totul in numele Sf. Valentin. Dar cine este acest misterios sfant pe care il celebram in aceasta zi?
Istoria zilei de Sf. Valentin este inconjurata de mister. Dar stim ca luna februarie a fost din vechime luna dragostei. Asa ca.. cine a fost acest Sf. Valentin si cum a fost el asociat cu ritualurile vechi ale dragostei?
Astazi, biserica catolica recunoaste cel putin 3 sfinti cu numele de Valentin sau Valentinus si cu totii au fost martiri.
O legenda povesteste ca Valentin era un preot care a trait in secolul III in Roma. Cand imparatul Claudius II a decis ca barbatii neinsurati erau niste soldati mult mai buni decat cei care aveau sotii si familii, a scos in afara legii casatoria barbatilor tineri, care erau astfel luati in armata.
Valentine, intelegand injustitia acelui decret, l-a sfidat pe Claudius si a continuat sa celebreze casatorii intre tinerii indragostiti in secret. Cand activitatea lui a fost descoperita, Claudius a ordonat sa fie ucis.
Alte povesti sugereaza ca Valentin ar fi fost ucis in timp ce incerca sa ajute crestinii sa scape din durele inchisori romane, unde erau deseori batuti si torturati.
Conform unei legende, Valentin a fost primul care a trimis o felicitare. In timp ce era in inchisoare, se spune ca s-a indragostit de o tanara, care se pare pare ca era fiica temnicerului si care il vizita in timpul intemnitarii. Inainte de a muri, Valentin i-a scris fetei o scrisoare, in care a semnat “From your Valentine”, exprimare care se foloseste si astazi.
Desi adevarul din spatele legendei este pierdut in istorie, povestile il auroleaza ca un barbat simpatic, eroic si, mai ales, romantic. Nu este de mirare ca in Evul Mediu, Valentin era unul dintre cei mai populari sfinti in Anglia si Franta.
In timp ce unii cred ca ziua Sf. Valentin este sarbatorita la mijlocul lunii februarie ca o comemorare a mortii lui Valentin, care probabil s-a intamplat in jurul anului 270 e.n., altii pretind ca biserica crestina a decis sa-l celebreze pe Valentin pentru a crestina sarbatoarea pagana Lupercalia.
In Roma antica, februarie reprezenta inceputul oficial al primaverii si era considerat timpul purificarii. Casele erau curatate in mod ritualic, fiind maturate si presarate cu sare si grau, si erau aruncate vraji benefice.
Lupercalia, care incepea pe 15 februarie, era o sarbatoare a fertilitatii dedicate lui Faunus, zeul roman al agriculturii, cat si a lui Romulus si Remus, fondatorii Romei.
Mai tarziu, conform legendei, toate fetele tinere din oras isi puneau numele intr-o urna mare. Burlacii orasului extrageau apoi cate un nume si, impreuna, deveneau un cuplu pentru un an. Aceste perechi deseori se casatoreau. Papa Gelasius a declarat ziua de 14 februarie ca fiind ziua Sf. Valentin in anul 498. „Loteria” romana a fost scoasa in afara legii de catre crestinim.
In timpul evului mediu, se credea ca 14 februarie era inceputul sezonului de imperechere al pasarilor, iar in Franta si Anglia s-a adaugat imaginea de romantism acestei zile.
Cea mai veche manifestare a dragostei romantice mai exista inca intr-un poem scris de catre Charles, duce de Orleans, catre sotia sa in timpul prizonieratului sau in Turnul Londrei, captura sa datorandu-se bataliei de la Agincourt.
Cativa ani mai tarziu, se crede ca regele Henric V a angajat un scriitor numit John Lydgate sa-i compuna scrisoarea sa de dragoste Catherinei de Valois, fiica regelui Frantei.
In Marea Britanie, ziua Sf. Valentin incepe sa fie celebrata in secolul XVII. La mijlocul secolului XVIII, se obisnuia ca prietenii si iubitii din toate clasele sociale sa schimbe intre ei mici atentii, probe ale afectiunii, sau biletele scrise de mana.
Pana la sfarsitul secolului, felicitarile printate au inceput sa inlocuiasca biletelele, datorita avantului luat de tipografie.
Felicitari gata facute erau un mijloc usor ca oamenii sa-si exprime sentimentele intr-o perioada in care exprimarea directa a acestora era descurajata. Felicitarile postale au contribuit de asemenea la cresterea popularitatii trimiterii de felicitari de ziua Sf. Valentin.
Americanii au fost probabil primii care au inceput sa faca schimb de felicitari create manual la inceputul anilor 1700. In 1840, Esther A. Howland a inceput sa vanda primele felicitari in serie.
Conform Greding Card Association, aproximativ un miliard de felicitari sunt trimise in fiecare an, facand astfel din ziua Sf. Valentin cea de a doua mare sarbatoare a anului, dupa Craciun.
Aproximativ 85% dintre felicitari sunt cumparate de catre femei. In afara de Statele Unite, ziua Sf. Valentin este sarbatorita in Canada, Mexic, Marea Britanie, Franta si Australia. De curand si Romania a inceput sa inlocuiasca Dragobetele cu ziua Sf. Valentin.

ABOUT SEX ep 8 (sextehnici)


SARUTUL


Cheia sarutului de calitate este creativitatea. Acest cuvânt vorbeste de la sine. Sa fii creativ include atât testarea noilor idei si combinatii de miscari cât si a noilor locuri. De asemenea, este important sa acorzi atentie semnalelor verbale si non-verbale ale partenerului. Este el acum excitat? Are chef sau nu? Ce vrea el sa faca? Doreste el o seara linistita de discutii sau romantism? Ce miscari îl excita cel mai mult? Dar cel mai putin? Este importanta si alternarea tipurilor de sarut utilizate. Jumatate din sarutul de calitate o constituie anticiparea a ceea ce urmeaza si a ceea ce înseamna acel sarut. Foarte rar partenerul se va plânge de ritmul foarte lent. Încetineala chiar mareste tensiunea sexuala. Fiecare tehnica trebuie explorata în întregime înainte de a trece mai departe. Uneori, simplul sarut este de ajuns. Sarutul nu duce mereu la sex. Uneori, un sarut este exact ceea ce cuplul vrea : ceva romantic. O grseala frecventa pe care un cuplu stabil o face este aceea ca sarutul este un semnal pentru actul sexual în sine. Rutina este, de asemenea, fatala. Ea poate diminua excitarea, deoarece partenerul stie ce va urma. De aceea, primul sarut cu o persoana este mereu excitant, întrucât nu stii ceea ce va urma. Pentru a ajuta cuplurile sa renunte la vechile modele, prezentam câteva tipuri de sarut, sperând ca la urmatoare întâlnire cu partenerul(a) tau(ta) nu vei uita cele de mai jos.Tipuri de sarut -simplul pupic. -sarutul rapid cu buzele umezite. -sarutul rapid cu buzele uscate. -sarutul cu suspans. Acesta dureaza mult si ambii parteneri se întreaba daca celuilalt sarutul îi place sau nu. -sarutul prelungit. Acesta presupune miscarea gurii. -sarutul prelungit folosind limba. Imagineaza-ti ca-ti sugi bratul, folosindu-ti limba pentru a trage gingas pielea si a o împinge înapoi la fel de gingas. Cel mai bine e sa te misti încet si precis. -sarutul cu saliva. Acesta este excelent pentru cunnilingus si felatie. Aceasta actioneaza ca un lubrifiant. Totusi, în alte situatii, evitati acest tip de sarut. -sarutul de umezire a buzelor. Plimbati-va limba pe buzele celuilalt. -sarutul supt. Exact : Suge-i buzele! -sarutul buzei de sus. -sarutul buzei de jos. -sarutul ciugulit. Ciuguleste-i sau musca-i gentil buzele, obrajii si urechile.


PUNCTUL G


localizare >

PUNCTUL G FEMININ


punctul G feminin Acopera-ti mâna cu un latex. Dupa ce îl umezesti cu saliva sau cu un lubrifiant pe baza de apa, introdu doua degete în vagin. Folosind degetul aratator, atinge peretele superior al vaginului. Este aproximativ de marimea unui deget. Multor femei le place ca degetul aratator sa apese putin peretele. Încearca sa efectuezi miscarea de “vino-ncoace” cu aratatorul, astfel încât vârful acestuia sa loveasca usor peretele superior al vaginului. Ghidati-va miscarile dupa nivelul de excitatie al partenerei. Vorbeste cu ea si întreb-o ce simte si când simte. Un alt mod de a deduce daca atingi într-adevar punctul G este ca pielea de acolo este ridata prin contrast cu zona înconjuratoare care este neteda la atingere. Forma punctului G este asemanatoare cu a unui bob de fasole. Pe lângafolosirea degetului aratator poti apela si la limba (vezi tehnici de cunnilingus) pentru a-i stimula clitorisul, labile mici si labiile mari. Combinarea cunnilingus-ului cu stimularea punctului G poate fi extrem de excitanta pentru o femeie. Pentru cuplurile care prefera sexul extrem (sunt deja experti în a localiza punctul G) …fiti pregatiti sa simtiti noi senzatii. Partenerul, în loc de a folosi numai degetul aratator pentru a localiza punctul G, va utiliza acum atât degetul aratator cât si degetul mare pentru a freca gentil tesutul peretilor vaginali. Peretii vaginali sunt foarte senzitivi. Este bine sa fie stimulati usor, iar nu dur.

PUNCTUL G MASCULIN


Teoretic, barbatii nu au un punct G. Acesta este specific femeilor. Foloseste latexul pentru a­-ti acoperi mâna si apoi uda-l cu saliva sau cu un lubrifiant pe baza de apa. Introdu un deget în rectul partenerului. Miscarea trebuie sa fie usoara. Miscarea înceata îi mareste dorinta de mai mult si va permite amândurora sa exersati mai pe-ndelete aceasta tehnica. Începe sa-ti misti degetul înauntru si în afara. Aceasta ajuta la relaxarea zonei înconjuratoare. O data ce amândoi va simtiti comfortabil iar degetul tau este înauntru, fa miscarea de “vino-ncoace” cu degetul. Aceasta va face ca prostata sa fie atinsa de catre vârful degetului. Unii barbati chiar ajung la orgasm prin acest mod de stimulare. Altii prefera aceasta forma în combinatie cu sexul oral. Ceea ce se poate numi punctul G la barbati este tocmai aceasta lovire usoara a prostatei.


>>> introducere in stimularea punctului G


Sa ai primele doua degete in interiorul cuiva este una dintre cele mai intime activitati de pe planeta. Aceasta experienta poate fi imbunatatita prin stimularea punctului G. E de la sine inteles ca fiecare femeie e diferita in felul ei si ca trebuie sa fii atent(a) la ceea ce da placere persoanei cu care esti. Daca ceea ce voi spune in acest ghid intra in conflict cu ceea ce partenera stie si crede ca ii da placere, atunci accepta ceea ce spune ea.O buna comunicare este intr-adevar baza unei bune relatii sexuale. Daca chiar trebuie sa ai unghii lungi, atunci iti sugerez sa pui niste vata in jurul lor si peste sa pui o manusa de latex inainte de orice penetrare. Daca nu vrei neaparat sa ai unghiile lungi, atunci taie-le inainte de orice joaca. Chiar daca ai unghiile scurte, e de preferat sa porti manusi de latex pe mana pe care o bagi.


>>> ideea de baza


Pentru multe femei, acest tip de penetrare vaginala poate fi foarte intensa atat fizic, cat si psihic; nu este tipul de joaca in care sari direct dupa ce te-ai dezbracat. Daca te gandesti la sex ca la un pranz, atunci lucrurile despre care vom vorbi in aceste articole ar trebui considerate felul principal. Deci…Incepeti prin a va saruta, a va mangaia si a va tachina pana cand nu mai rezistati (multe femei prefera penetrarea si stimularea punctului G dupa cunnilingus).Cand credeti ca ati ajuns la punctul in care putina penetrare ar fi buna, luati un lubrifiant (preferabil pe baza de apa), asteptati sa se incalzeasca un pic si usor insereaza primele doua degete in vaginul partenerei. In acest moment, multe cupluri prefera sa alterneze tehnicile urmatoare:1. Misca-ti degetele circular in vagin (degetele sa fie bagate cat de adanc poti, dar sa nu deranjeze partenera). Cel mai bine este sa pastrezi o presiune constanta pe peretii vaginului. E bine sa aplici putin mai multa presiune pe partea superioara a vaginului (spre burta), dar nu strica ritmul. 2. Opreste-te din rotatie si exercita putin mai multa presiune pe zona putin ridata (e descris mai sus unde se afla). Apasa in sus spre buric. Aceasta este stimularea directa asupra punctului G si este, de obicei, mai placuta daca degetele se misca intr-un fel. Poti sa le misti in cercuri mici sau in miscari de "du-te, vino".Unele cupluri gasesc foarte placut atunci cand partenerul(a) face o miscare de inauntru-afara (accentuand un pic pe punctul G). De asemenea, este placut pentru ea ca in acelasi timp cu penetrarea vaginala sa stimulezi si clitorisul cu ajutorul degetului mare. Cu mana cealalta poti face o gramada de lucruri delicioase:1. Poti sa tii partenera.2. Poti sa-i mangai tot corpul.Depinzand de conceptiile voastre legate de "jocul puterii" si de sexul anal, puteti incerca una din urmatoarele:1. Sa apuci partenera ferm de par in timp ce o saruti.2. Sa-i tii mainile deasupra capului.3. Sa o ciupesti usor de sfarcuri.4. Sa-i penetrezi sau sa-i masezi anusul (mai ales daca sta pe lateral).Poti sa te asezi langa ea astfel incat capul tau sa fie langa urechea ei si sa-i soptesti chestii firbinti (spunand fantezii care stii ca ei ii plac). Saruturile pasionale sunt intordeauna binevenite. La fel este si linsul sau suptul sfarcurilor partenerei in timp ce ea este penetrata.Linsul, sarutatul sau suptul clitorisului in timpul penetrarii vaginale este, de asemenea, o chestie placuta. S-ar putea sa descoperiti ca penetrarea vaginala si stimularea punctului G sunt mai placute daca cumva si partenera te stimuleaza; asta este adevarat atat pentru cupluri de acelasi sex, cat si pentru cele de sex opus, dar va trebui sa gasiti pozitiile congortabile pentru amandoi.


>>> atingerea orgasmului multiplu


Majoritatea femeilor sustin ca e mai usor sa ai orgasm multiplu datorat stimularii punctului G decat datorat stimularii clitorisului. Daca un orgasm incepe sa se arate, incearca sa soptesti niste cuvinte de incurajare (poate chiar sa cresti un pic intensitatea stimularii), dar continua ceea ce faci si, dupa orgasm, reia ceea ce faci. Cand ar trebui sa te opresti? Deseori la stimularea punctului G apare un efect de piramida; adica, fiecare orgasm il face mai bun pe urmatorul si, la fel, orice stimulare sexuala pare mai buna. Cu toate astea, asa cum am spus mai devreme, fiecare persoana este diferita si evident calitatea este mai importanta decat cantitatea. ESTE adevarat ca pentru unele femei stimularea punctului G are mai multe sanse sa duca la orgasm dupa o perioada de saptamani sau luni de la prima incercare. Apropo, nu e recomandat sa practici aceste tehnici cu un scop clar in minte. Singurul scop ar trebui sa fie sa va distrati.


>>> ce este fistingul?


Unor femei le place fisting-ul vaginal (sa aiba mare parte sau chiar toata mana partenerului(ei) in vagin). In acest caz, TREBUIE sa actionati cu mare atentie si doar la cerinta partenerei pasive (in limita confortului).Tehnica de baza consta in urmatoarele: cu palma in sus (partenera pe spate sau in patru labe) uneste-ti degetele. Cu masaj si cu mici miscari rotative insereaza-ti mana in vagin. Daca anatomia voastra permite, odata ce ai trecut de baza degetelor, acestea se vor curba formand un pumn. Toata procedura ia timp si multa incredere, dar femeile si barbatii care practica fisting-ul vaginal si anal spun ca asta ii aduce intr-o stare transcedentala.Femeile care practica aceasta tehnica spun ca merge mai bine daca partenerul poarte o manusa de latex.

REZISTA MAI MULT!!!


Multi barbati se plâng de ejaculare precoce. Vestea buna este ca problema poate fi rezolvata prin terapie sexuala. Multi se rezuma la a se gândi la aceasta problema, fara a lua masura de a merge la un terapeut pentru a cere informatii si ajutor. Daca nu îti permiti un specialist, urmatoarele informatii îti pot fi utile. Ejacularea este precoce atunci când barbatul ejaculeaza înainte ca el si partenera sa simta placere. Cu alte cuvinte, actul sexual este lamentabil. Barbatii care ejaculeaza prematur nu au învatat înca distinctia între senzatiile ce preced ejacularea si aceasta în sine. Este o chestiune similara cu cazul copiilor care învata sa-si controleze vezica urinara. La început, acestia nu pot distinge ca vezica este plina decât prea târziu. Încetul cu încetul, ei încep sa constientizeze momentul în care trebuie sa urineze, sa controleze muschii locali si sa înteleaga ca nevoia de a urina este cu atât mai mare cu cât consuma mai mult lichid. Un barbat adult obisnuit, nu numai ca are control asupra momentului în care urineaza, ci el are acest control si asupra momentului în care ejaculeaza. Fiind totusi om, exista momente în care chiar si barbatul cu cel mai bun control se gaseste pus în situatia unei nevoi acute de a urina sau, întrucât este foarte excitat, ejaculeaza înaintea momentului ideal. Se întâmpla. Acest lucru poate deveni o problema atunci când pierderea controlului apare frecvent. Recunoasterea senzatiilor precursoare ejacularii sunt cheia problemei.Exista doua metode esentiale de a trata ejacularea prematura : metoda Stop si Start si metoda Încordarii.Ambele metode au în prim plan barbatul si placerea pe care acesta o poate obtine. Femeile, de asemenea, vor obtine o placere sporita, deoarece, datorita duratei sporite a actului, vor putea fi satisfacute mai bine. De asemenea, barbatul va avea o mai buna parere despre el în pat si, deci, si încrederea sa va contribui la obtinerea placerii. Deoarece aceste exercitii îl au în centrul lor pe barbat, nu trebuie uitat ca si femeia are nevoie de o stimulare manuala, orala, vaginala sau anala înainte de începerea fiecarui exercitiu sau dupa. Cuplul ar trebui sa dedice timp pentru a discuta despre modul în care nevoile sexuale ale femeii (partenera care ajuta) vor fi satisfacute.Metoda Stop si start Mai întâi partenerii trebuie sa înceapa preludiul. Imediat ce penisul lui devine erect, trebuie sa se opreasca. El se asaza pe spate, iar ea începe a-l masturba. În acest timp partenerul trebuie sa fie atent la ce simte, iar când orgasmul se apropie trebuie sa-i spuna ei sa se opreasca. Aceasta procedura trebuie repetata de 5 ori. Dupa a cincea repetare, el trebuie sa-i ofere ei placere (prin stimulare orala sau manuala). Aceasta prezinta importanta, deoarece ea tocmai a daruit mult timp pentru placerea lui si doreste de asemenea atentie din partea lui. Înainte de a trece la urmatorul exercitiu, cei doi trebuie sa se simta comfortabil cu acest prim exercitiu. Se poate spune ca primul exercitiu a fost realizat cu succes dacaîn trei nopti consecutive partenerul a reusit sa-i spuna ei sa se opreasca, fara a ejacula. Al doilea exercitiu consta în aceeasi masturbare facuta de partenera partenerului, dar, de aceasta data, cu un lubrifiant.


Senzatiile percepute de el vor fi mai puternice, atingerea penisului cu mâinile este dublata delubrifiant. Daca se întâmpla ca partenerul sa ejaculeze înainte sa fie pregatit mintal, ea va trebui sa îi ghideze atentia numai catre propria lui placere. Al treilea pas consta în sex vaginal. Va trebui sa se aplice pozitia în care ea sta deasupra. El îi va ghida miscarile cu mâinile. Când ajunge aproape de orgasm trebuie s-o opreasca. Vor astepta împreuna pâna când excitarea lui mai scade. Dupa aceea vor relua miscarile. Acest exercitiu se va repeat patru zile la rând. Pentru a obtine cu adevarat ejacularea întârziata, cuplurile vor aplica cele de mai sus câteva luni (2-3). Pentru cei carora prima varianta a metodei “Stop si Start” nu le convine avem o a doua varianta . Oamenii care sufera de ejaculare prematura nu recunosc senzatiile erotice în ordinea lor pâna la orgasm. Pentru a avea control, procesul trebuie încetinit. În mare, baza celei de a doua variante este identificarea senzatiilor dupa niste numere. Numerele pot varia în functie de ce considera fiecare ca este excitant. Mai jos sugeram câteva care pot fi de folos. Barbatul trebuie ca într-o saptamâna sa constate ce senzatie îi produce fiecare numar. Zero este cea mai slaba senzatie, iar o suta este cea mai înalta.0= nici o pofta sexuala 5=penisul este în erectie iar dorinta sexuala este minima 10=muscatul urechilor 15=citirea de povesti sexy împreuna 20=stimularea zonei pectorale 40=stimularea usoara a penisului 50=stimularea oarala înceata a penisului 80=sex vaginal la o viteza medie 99=momentul înaintea orgasmului 100=orgasmul Acum când v-ati stabilit sistemul de numere, acesta va fi modul de transmitere a ceea ce simtiti. Va trebui ca partenerul sa transmita partenerei nivelul la care se afla. Daca reusiti ca numerele sa se succeada încet, atunci ati prins smecheria. Retineti însa ca nu veti scapa de ejacularea prematura peste noapte. Ca si în cazul primei variante, dupa ce barbatului i-au fost trezite dorintele sexuale, ar trebui sa se aseze pe spate, iar partenera sa înceapa sa-l masturbeze. În acest timp ea nu trebuie sa îl lase sa ajunga la un numar mai mare de 20 din scara 1-100 care masoara nivelul lui de excitare. Dupa ce el a ajuns la 20, ea trebuie sa se opreasca si sa astepte ca penisul sa devina flasc (bleg). Dupa aceea procesul trebuie sa se reia. Exercitiul se repeta cinci zile. În a cincea zi nivelul la care el trebuie sa ajunga este 25. Ciclul de ajungere la 25 si încetare a stimularii se face trei zile. Dupa ce el ajunge la nivelul de 50, femeia se va opri pâna când nivelul va fi de 25. Algoritmul se repeta pâna când el este în stare nu numai sa îi spuna ei sa se opreasca la 98, ci si sa distinga între 97 si 98. Ajungerea la acest stadiu poate dura 1-3 luni.


Dupa ce ati ajuns la acest stadiu cu success, veti putea trece la pasul urmator. Acesta este asemanator cu cel de mai sus, ceea ce se schimba fiind doar adaugarea unui lubrifiant. Dupa aceea încercati sa adaugati felatia (sexul oral) si practicati-o pâna când barbatul poate distinge din nou între nivelul 98 si 97. Sa nu credeti ca cele de mai sus sunt menite a va transforma relatia sexuala într-una plictisitoare prin timpul lung pe care îl necesita. Cele de mai sus ar trebui doar sa va convinga faptul ca problema ejacularii precoce nu este una simpla si nu se poate rezolva imediat. Dupa ce ati dus la îndeplinire cele de mai sus, sunteti gata de sexul vaginal. Din nou va fi folosita scara de la 1 la 100. Pozitia va fi tot cea în care femeia va sta deasupra iar barbatul îi va ghida miscarile cu mâinile. Trebuie sa va opriti la nivelul 20 si sa asteptati ca penisul sa devina flasc (bleg). Dupa aceea reîncepeti preludiul pâna când penisul devine din nou erect. Acum reluati penetrarea pâna la nivelul 20 si opriti-va. Mariti nivelul cu cinci în fiecare zi, iar daca acest mod vi se pare prea rapid încetiniti-l (de exemplu: 31, 32, 33, 34, 35). Nu trebuie sa va grabiti. Sexul de calitate necesita multa practica. Dupa ce barbatul poate spune stop la nivelul 98, indiferent daca este vorba de stimulare manuala, orala sau sex vaginal, problema ejacularii precoce este una care tine de domeniul trecutului. Orgasmul va fi subjugat dorintei voastre de a se întâmpla. FELICITARI!


SATISFACTIE


Femeile, ca si barbatii, sunt diferite. Unora le place hard, altora le place soft. Unele femei au nevoie de conectare emotionala, altele de distanta emotionala. Deci, nu e nimic batut în cuie. Cel mai bun mod de a învata cum sa produci placere unei femei e sa vorbesti cu ea. Afla ce-i place si de ce are nevoie. Unora le place sa foloseasca dildo-uri, altora, în special, vibratoarele, altele nici macar nu le-au încercat. Partenera e cel mai bun ghid al placerii, deoarece numai ea stie ce simte. Ne dam seama ca ideea de a vorbi poate fi dificila, totusi, prin exercitiu, comunicarea devine mai usoara.Având în vedere ca multi se simt incomfortabil când discuta despre sex, e posibil ca întrebarilor directe sa li se dea raspunsuri vagi. Nu dispera. Raspunsurile vagi sunt si ele normale, într-o anumita masura. Dar va trebui sa-ti dezvolti anumite calitati pentru a obtine tipul de informatie pe care o doresti. Spre exemplu, poti începe prin a-i pune partenerei urmatoarele întrebari : - Care dintre jocurile sexuale (sarutul, masturbarea, tinutul de mâna, sexul oral, cel vaginal…) te incita cel mai mult? - Ce sarut preferi : ud, uscat, cu limba, trasul de buza sau suptul limbii? -Cum te-ai descrie? Ca axata pe partea fizica sau pe cea emotionala? -Ce atingeri te sperie? -Ce atingeri te excita? -Ce te excita cel mai mult din ceea ce fac? - Ce te consideri pregatita sa experimentezi? Cum o sa stiu când esti pregatita sa încerci? -Care lucru nu l-ai face niciodata (sexul oral, cel anal, sa porti lenjerie sexi etc.)? -Care este fantezia ta sexuala? - Care este lucrul pe care-l consideri cel mai placut la relatia noastra sexuala? -Ce ti-ar placea ca eu sa stiu? Un alt mod de a pune întrebari partenerei este jocul “A/B”.Pentru a-l juca, dupa fiecare doua atingeri, întreaba-ti partenera daca prefera prima atingere sau pe cea de a doua. Atingerea preferata devine A, iar cealalta este B si va fi înlocuita cu o alta. Întotdeauna B-ul va fi înlocuit cu o alta stimulare si astfel se va ajunge la ceea ce o excita cel mai mult. Daca înca ai dificultati în stapânirea artei de a oferi placere partenerei, încearca sa o întrebi daca poti sa o privesti masturbându-se. Apoi întreab-o daca poti s-o privesti masturbându-se cu jucarii sexuale. Uneori, privind-o masturbându-se te poate inspira în legatura cu cea ce îi place. Un alt mod de a învata despre dorintele ei este sa îi ceri sa-ti ghideze mâinile cu ale ei.


ALTERNATIVE


Un lucru care devine din ce în ce mai frecventa, din mai multe motive, este ideea ca oamenii pot avea o relatie sexuala completa fara a face sex vaginal. Aceasta idee are multe avantaje.Ce este sexul extravaginal? Acesta este atunci când doi iubiti pun organele genitale unul lânga altul, ca si când ar urma sa faca sex si continua prin a se freca simulând miscarea sexului vaginal, fara însa a penetra.Desi exista în continuare riscul de transmitere a unor boli si un mic risc de sarcina, per total riscurile sunt mult diminuate fata de cazul pentrarii. Avantajul este ca acest tip de contact prezinta mare parte din apropierea, intimitatea si placerea actului sexual în sine. Pozitiile sunt aceleasi ca si la sexul intravaginal.În mod obisnuit, femeia sta pe spate cu picioarele departate si încolacite în jurul barbatului, care este pozitionat deasupra ei cu partea inferioara a penisului în contact cu partea superioara a vulvei, labiilor si a clitorisului. Aceasta pozitie se numeste “pozitia misionarului”.Alte pozitii puteti gasi în domeniul POZITII din site-ul nostru.Un lucru ce trebuie retinut este ca la aplicarea acestei metode trebuie folosit un prezervativ deoarece are loc schimb de fluide care prezinta riscuri. Asta deoarece sperma barbatului poate ajunge dinafara labiilor în vagin apoi în uter si poate fertiliza. O ejaculare normala elibereaza aproximativ 60 de milioane de spermatozoizi, si numai de unul este nevoie pentru ca fertilizarea sa aiba loc. Asta nu înseamna ca la sexul extravaginal este sigura, dar este o posibilitate si ar trebui s-o stiti.Multi oameni cred ca sexul extravaginal nu este pentru tineri, deoarece baiatul nu va fi capabil sa se abtina din penetrare. Noi credem ca daca un efort considerabil este facut pentru a-i învata pe copii despre sexul extravaginal, despre cum sa-l faca în siguranta si accentuând ca poate fi la fel de placut ca sexul intravaginal atunci ar exista o reducere drastica a sarcinilor nedorite si am trai într-o societate mult mai sanatoasa. Aceasta este o alternativa buna a sexului intravaginal si încurajam cuplurile sa o aplice. De asemenea da posibilitatea ca cei doi sa-si cunoasca mai bine corpurile si sa se obisnuiasca în intimitate. Atunci când vine momentul si amândoi credeti ca sunteti gata de penetrare veti fi mai relaxati si mai pregatiti.


TRUCURI IN SEX


Noi trucuri ?
Cand vine vorba de sex doar nu crezi ca pe la spate este singura pozitie pe care partenerul tau o gaseste interesanta? Sau daca asta crezi atunci mai ai multe de invatat. Majoritatea oamenilor mai ales in ziua de azi vor sa isi exploreze la maxim sexulalitatea si sa profite de ea.
Sexul dur
Daca vrei sa ai o realtie monogama atunci trebuie sa iti incerci mana si alte parti ale corpului in lucruri noi. Trebuie sa iti mentii partenerul mereu interesant. Problema este ca femeile sunt cele care sunt mai conservatoare din punct de vedere sexual intr-o relatie, asa ca barbatul trebuie sa o faca sa se deschida si sa o faca sa isi constientizeze dorintele sexuale.
Astea fiind spuse trebuie sa ai mereu in minte faptul ca trebuie sa inspiri incredere, partenerul tau nu trebuie sa se gandeasca ca ai putea crede ceva rau despre el/ea. Daca ai incredere in relatia pe care o aveti atunci nimic mai "in afara normalului" nu va parea ciudat.
1. Sexul mai agresiv Data viitoare cand sunteti pe punctul de a face sex intoarce-o cu spatele la tine, prinde-i mainile, trage-o usor de par. Penetreaza-o pe la spate. Daca geme de placere atunci cu siguranta esti pe drumul cel bun. Dupa cateva minute, intoarce-o, pune-ti mana pe gatul ei si penetreaza-o mai apasat, putin mai dur in pozitia misionarului pana la sfarsit.
2. Dominarea Multe femei se simt mai bine sa faca sex pe intuneric, asta pentru ca unele nu se simt bine sau nu sunt prea mandre de corpurile lor, dar si pentru ca in intuneric se poate simti o alta peroana. Poate sa adopte o personalitate diferita, o personalitate care este increzatoare si care detine controlul.Chiar cu o simpla legatura pe ochi poate sa elibereze multe din dorintele ei sexuale. Va adopta o postura mai increzatoare, va dori sa fie deasupra mai mult decat in alte dati, va geme mai mult, poate chiar va vorbi "dirty". Data viitoare cand sunteti impreuna leaga-o la ochi si faceti lucrurile pe care de obicei nu le faceti. Apoi scoate-i legatura si pune-ti-o tu ? vezi ce se intampla. De asemenea stingeti toate luminile ... O sa fii surprins.
3. Sarutul cu alte femei In timp ce majoritatea barbatilor viseaza se se culce cu alte femei, majoritatea femeilor viseaza doar sa sarute alte femei fara a le face sex oral. Pare ca e ceva complet nevinovat cand doua femei se saruta si desigur sa stii ca poti sa te uiti la ele cand se saruta e si mai atragator. Data viitoare intreab-o daca vreodata a avut vreo fantezie in care sa sarute o alta femeie. Daca da, roag-o sa iti descrie scena si in ce fel reactioneaza clitorisul ei la fantezia respectiva. Cine stie?... Poate fantezia o sa devina realitate si o sa poti face si tu parte din ea.
4. Vibratorul Femeile simt diverse senzatii, ca si barbatii. Cu toate astea nici un penis sau o gura nu le fac sa resimta atata placere, sau tipul de placere oferit de vibratiile scurte pe clitoris. Folosirea unui vibrator pentru clitorisul ei in timp ce o penetrezi o va innebuni de placere. Multe femei vor sa simta placerea unui vibrator, fara ca partenerul lor sa se simta jignit. Oricum nu e nevoie sa te compari cu o jucarie sexuala pentru ca oricum nimic nu poate inlocui "the real thing". Data viioare ia un vibrator simplu, departeaza-i picioarele si maseaza-i clitorisul. Poti sa vezi cum se topeste de placere.
Mai obraznic, mai bine Depinde de tine si de partenera ta sa va faceti viata sexuala cat mai buna. Spune-i ca e ok daca vrea sa experimenteze lucruri noi, ca e poate avea incredere in tine. Tine minte majoritatea femeilor vor sa fie indraznete si nebunatice in pat, si daca stiu ca nu le vei judeca pentru ca devin indraznete, poti sfarsi prin a te bucura de toate indraznelile ei .

SEXUL ORAL
>>> ce face partenera
- Actioneaza ca si când chiar vrei sa faci asta. O femeie care o face doar pentru ca trebuie este o adevarata ucigasa a pasiunii. - Nu musca (decât daca o cere el). Tine-ti dintii acoperiti cu buzele tot timpul. - Nu fi prea aspra. A trage prea tare de preput, a suge prea tare, a freca în sus si în jos ca si când încerci sa pompezi apa dintr-un put uscat… nu este placut !- Autoeduca-te. Ai facut deja un pas important intrând în acest site pentru a primi niste sfaturi. Cu cât afli mai multe lucruri, cu atât este mai bine. - Nu actiona ca si când sperma este otravitoare. Nu trebuie sa o înghiti, dar nici sa fugi speriata din camera. Nu îl lasa aproape de climax— foloseste-ti mâinile sau lasa-l sa îsi dea drumul pe o alta parte a corpului.
>>> ce face partenerul
- Dupa preludiu, când esti pregatita pentru niste stimulare orala, încearca asta.- Linge în jurul labiilor exterioare incluzând perineul. Aceasta zona este extrem de sensibila la majoritatea femeilor. Fa-ti drum catre labiile interioare si linge-le si mângâie-le usor. - Deschizatura vaginala este un loc extraordinar în care te poti juca. Peretii interiori sunt minunati. Plimba-ti limba prin zona cu dragoste bineînteles. - Acum vine scopul tau final, clitorisul. Foloseste-ti limba de-a lungul clitorisului cu diferite miscari : în sus si în jos, din stânga în dreapta, în cercuri…cu grija - Iata si partea cea mai buna…foloseste partea dorsala a limbii. Aceasta este foarte sensibila si mai moale decât partea superioara. Nu-ti petrece tot timpul pe clitoris, la început încearca sa îti dai seama de preferintele partenerei. - Aceste preferinte trebuie sa îti spuna cam când trebuie sa actionezi asupra clitorisului. Poti încerca sa stimulezi punctul
>>> sexul oral inclus ?
- Aceasta este o alegere personala. Cu toate acestea, daca partenerului(ei) îi place atunci nu exista nici un motiv pentru care nu ati include aceasta în actul sexual. - De obicei, sexul oral este un preludiu al actului în sine. Aceasta este o metoda placuta de a va satisface prietena. Totusi, baieti, va sugerez sa nu aplicati un “lins scurt” pentru ca imediat dupa aceea sa treceti la sex. - Fiti rabdatori. Explorati-va partenera cu limba. Este o recompensa deosebita ca partenera sa se arcuiasca datorita actiunilor voastre. - Rezultatul acestui lucru va fi un act sexual foarte satisfacator. ”Satisfa-ti partenera si ea te va satisface pe tine.”
>>> pozitii in sexul oral
Acestea sunt câteva dintre cele mai des întâlnite pozitii.
- Pozitia de baza: Partenerul sta în picioare sau în fund, iar tu stai în genunchi în fata lui.- Pozitia pe spate: Stai pe spate, cu capul între picoarele partenerului. - Pozitia culcat între picioarele lui: Partenerul trebuie sa stea pe spate, iar tu vei avea capul între picioarele lui. Din aceasta pozitie poti folosi mâinile pentru a-l mângâia pe tot corpul.- Pozitia adânc: Aceasta este o aptitudine foarte greu de dobândit. Trebuie sa îti relaxezi muschii gâtului pentru a permite o penetrare completa. Un alt pont ar fi sa încerci sa îti contracti acesti muschi când penisul este înauntru. Atentie: poate fi periculos!- Pozitia 69: Aceasta pozitie îsi trage numele din pozitia celor doua cifre asemanatoare cu cea a celor doi parteneri. Partenerul trebuie sa stea sub tine, cu capul între picioarele tale astfel încât tu sa ai capul între picioarele lui. Aceasta pozitie cere o anumita atentie, dar uneori o merita.
( Acest material poate fi considerat a fi obscen dar in acelasi timp poate ca si tu ai ceva de invatat in plus )

vineri, 30 ianuarie 2009

ABOUT SEX ep 7 (pozitii de sex)

*** IN PICIOARE ***

Barbatul sta în picioare , tinându-si partenera în brate. Ea îsi încruciseaza picoarele în jurul corpului lui si mâinile în jurul gâtului.Ea se poate misca saltând în sus si-n jos, iar el o poate ajuta cu mâinile. Pozitia "In picioare", desi foarte placuta, este si foarte obositoare. Din fericire, din aceasta pozitie se poate trece foarte usor în alte pozitii mult mai relaxante. Astfel, barbatul poate aseza femeia cu fundul pe o masa. Sa fim seriosi, nu întotdeauna avem timp de o lunga partida de dragoste. Toti ne dorim câteodata una mica. Varianta cu masa este perfecta pentru astfel de situatii. Aceasta pozitie excita foarte mult barbatul datorita faptului ca o mare cantitate de caldura se formeaza într-un foarte scurt timp. El va ajunge la orgasm repede, pentru ca împinge adânc. O alta varianta este ca ambii parteneri sa stea în picioare, folosind peretele ca punct de sprijin.Avantajul ei este ca excitarea este adusa de imposibilitatea de miscari largi

*** MISIONARULUI ***

Pozitia misionaruului este cea amai obisnuita pozitie de sex, deoarece este comfortabila, permite un mare contact corporal si o buna penetrare. Partenerii se pot saruta si strânge în brate în acelasi timp.Despre aceasta pozitie s-a crezut ca este neaventuroasa si pentru amatori. Nimic nu poate fi mai departe de adevar.Femeia sta pe spate cu picioarele departate. Barbatul se asaza între picioarele ei (astfel încât zona lui pubiana sa fie aproape de a ei), sprijinindu-se în mâini. Din aceasta pozitie barbatul are o mare libertate de a împinge si de a face miscari circulare cu bazinul. Daca îsi lasa putin corpul pe al partenerei, osul lui pubian va putea stimula gentil clitorisul. Femeia poate împinge la rândul ei, sprijiindu-se pe picioare sau îi poate ghida miscarile barbatului cu mâinile.Barbatul în genunchi Aceasta pozitie nu a fost conceputa pentru o miscare rapida, ci mai degraba pentru o partida slow si intima. Femeia sta pe spate, pe pat, iar barbatul în genunchi, cu fesele pe calcâie si cu soldurile între coapsele ei. Din aceasta pozitie, el o apuca de coapse si o trage spre el. Fundul ei si zona inferioara a spatelui stau pe coapsele lui, iar fiecare gamba pe câte un umar lui. Pentru a face pozitia mai comfortabila pentru ea poti pune o perna sub partea inferioara a spatelui si câteva sub cap. Pot înca exista probleme legate de flexibilitate care fac pozitia sa nu poata fi mentinuta pe o perioada prea lunga. Femeia îsi poate stimula manual clitorisul, sau partenerul poate aplica o presiune cu degetul mare. De asemenea, barbatul poate vedea penetrarea, lucru care îi excita foarte mult pe unii. El poate oferi un masaj al sânilor si bratelor din aceasta pozitie.Multor femei le place pozitia misionarului cu picioarele mult departatate. Alte cupluri prefera pozitii în care femeia îsi poate încrucisa picioarele. Acestea din urma au ca rezultat un plus de stimulare si o senzatie unica. Când o femeie îsi strânge picioarele, vaginul ei se va strâmta în jurul penisului partenerului, stimularea fiind astfel mai intensa pentru amândoi. De asemenea, aceasta pozitie forteaza barbatul sa intre dintr-un unghi mai mic, ceea ce adauga mai multa stimulare clitorisului.

*** PE LA SPATE***

Cunoscuta si sub numele de “capra”, aceasta pozitie este destul de usoara. Femeia se asaza, fie in mâini si genunchi, fie cu burta pe cearsaf, iar barbatul in spatele ei. El sta în genunchi, sau, câteodata, în picioare si se foloseste de corpul ei, tragând cu mâinile de solduri, pentru a obtine miscarea.Depinzând de preferinta, picioarele barbatului pot fi între cele ale femeii sau în afara acestora. Unele cupluri prefera ca picioarele femeii sa fie apropiate deoarece aceasta creeaza o frecare mai mare între penis si vagin.În aceasta pozitie barbatul are o mare posibilitate de miscare. Miscarea ei este într-un fel restrictionata, dar a lui poate fi usor modificata, cu ajutorul unui pat de înaltime mica. Femeia îsi poate sprijini partea superioara a corpului pe pat, dându-si astfel o mai mare libertate de miscare. Pozitia “Pe la spate” ofera cuplului sansa de a încerca noi senzatii datorate unghiului de penetrare diferit si puterii penetrarii. Toti acesti factori contribuie la a crea o experienta cu adevarat intensa, mai ales daca esti cu partenerul potrivit. Majoritatii barbatilor le vine foarte greu sa amâne venirea orgasmului. Stimularea este mult prea intensa. În consecinta, cuplul poate dori sa foloseasca aceasta pozitie la finalul unei sesiuni de dragoste.Din aceasta pozitie, stimularea punctului G de catre penis este evidenta. Dar, ceea ce este cel mai placut la aceasta pozitie este ca are un aer primitiv si scoate la iveala animalul din pâna si cel mai blând barbat. O alta senzatie placuta, observata de unele cupluri, este ca testiculele se lovesc de fesele femeii.Cu fata în josFemeia se asaza cu fata în jos, pe pat, cu picioarele departate. Barbatul se asaza apoi din spate pe coapsele femeii. Pentru a usura penetrarea este bine sa asezati o perna sub abdomenul femeii pentru a schimba unghiul soldurilor. De asemenea, ea îsi poate pune o perna sub cap pentru mai mult comfort. Barbatii vor descoperi ca stabilirea unui ritm în aceasta pozitie este foarte dificila. Problema este ca penisul are tendinta de a aluneca afara din vagin, fortând astfel cuplul sa faca dese întreruperi.Nu te grabi si începe cu miscari încete, fara anvergura pâna îti contruiesti un ritm.Cu fata în susBarbatul se asaza pe spate, pe pat, în timp ce femeia se asaza deasupra lui, cu spatele pe pieptul acestuia. Pentru barbatul care poate sustine greutatea partenerei aceasta pozitie este o adevarata delicatesa. Îi permite acestuia acces liber la clitoris, pe care-l poate masa în timpul actului. Aceasta pozitie este excelenta pentru femeile însarcinate, deoarece nu pune prea multa presiune asupra partii frontale. Condimentarea acestei pozitii este foarte usoara.Barbatul poate aplica ulei de masaj pe sânii, stomacul si umerii femeii. Unele uleiuri se încing când sunt aplicate, putând astfel mari stimularea. Daca folositi un prezervativ, asigurati-va ca nici un pic de ulei nu intra în contact cu acesta.O alta idee interesanta care poate fi adaugata acestei pozitii este un vibrator. Femeia îl poate tine deasupra clitorisului, vibrând si vaginul. În acest fel, atât barbatul, cât si femeia vor simti stimularea aparatului.

*** FEMEIA DEASUPRA ***

Partenerul va sta pe spate, iar partenera va sta calare pe el si va putea controla ritmul actului sexual. Cu fata înspre el, femeia poate sta pe vine pentru o miscare mai puternica, sau, ca în poza, în genunchi. Astfel ea se poate apleca pentru a-si saruta partenerul. Din aceasta pozitie ea se poate apleca cu tot corpul asupra corpului barbatului pentru o mai mare intimitate. Aceasta pozitie este perfecta pentru situatia în care femeia se simte foarte energica. Acum tu esti cea care decide daca vrei sa ai orgasm prin stimularea clitorisului sau a punctului G—ambele sunt posibile din aceasta pozitie. Pentru un orgasm bazat pe stimularea clitorisului apleaca-ti toracele înainte si arcuieste-ti spatele, astfel încât osul tau pubian sa fie în contact cu al lui. Încearca sa folosesti o miscare de balansare în loc de una de calarie. Ar trebui sa simti osul lui pubian apasându-ti clitorisul. Nu-ti fie frica sa-l tragi spre tine pentru o intimitate mai mare. De asemena poti determina o sexplozie a punctului G lasându-te pe spate si proptindu-te în mâini, în timp ce îi calaresti penisul în sus si in jos. Aceasta tehnica, desi cere un pic de exercitiu, este o buna metoda de a avea un orgasm total. Deschis si închis Barbatul sta pe spate cu picioarele departate. Ea încaleca pe el si îi permite penetrarea. Apoi partenera se întinde pe partener, apropiindu-si coapsele. Deoarece coapsele ei vor fi lipite, se va crea mai multa presiune asupra penisului. Senzatia va fi placuta pentru ambii parteneri. Aceasta pozitie excita foarte mult barbatul si, de obicei, îl face sa ajunga la orgasm mai repede Bonus 1: O alta tehnica de a-ti impresiona partenerul este sa îi apuci penisul cu muschii pelvieni. O data stabilit un ritm începe sa strângi din acesti muschi — barbatii sunt înnebuniti dupa acest lucru. Pentru a-ti descoperi acesti muschi, încearca sa îti opresti urinarea (în timpul ei) si observa care muschi se încordeaza. Fa câteva seturi de câte zece contractii si relaxari ale acestor muschi pe parcursul zilei si, în câteva saptamâni, vei putea aplica si tu aceasta tehnica. Bonus 2: Aceasta pozitie nu este doar sex, este dragoste în adevaratul sens al cuvântului. Începe cu pozitia descrisa mai sus. Femeia ar trebui sa stea dreapta într-un mod comfortabil. Dupa aceea, barbatul se ridica spre ea si se îmbratiseaza. Acum urmeaza lucrul cel mai important: nu faceti nimic.Nu va miscati, doar uitati-va unul la celalat, vorbiti cu dragoste, sarutati-va, mângâiati-va, râdeti, închideti ochii. Savurati sentimentul de apropiere si tandrete.

***MISIONARUL 2***

Cu picioarele ridicateFemeia poate ridica usor picioarele îndoite.Multe dintre ele gasesc acesta pozitie mult mai comfortabila decât cea traditionala. Aceasta varianta permite accesul mai adânc în vagin, ceea ce înseamna ca ambii parteneri vor savura o stimulare mai intensa. Pozitia poate fi îmbunatatita daca femeia îsi poate pune talpile pe fesele partenerului. Astfel se sporeste placerea pentru femeie, deoarece osul pubian al barbatului se freaca gentil de clitoris.Blocaj între picioareFemeia îsi ridica picioarele si îsi încolaceste partenerul cu ele, blocându-l în acest fel. Cu cât poate sa-si ridice picioarele mai sus, cu atât nivelul de penetrare este mai mare, deoarece accesul la vagin este mai usor. Daca ea este atât de flexibila încât sa-si poata bloca partenerul cu picioarele, atunci îi poate ghida chiar ea miscarile.Multi barbati gasesc foarte excitant sentimentul de a fi prinsi de partenera. Un mare dezavantaj al acestei pozitii este ca pentru multi barbati duce la un orgasm rapid. De aceea va sugeram sa lasati aceasta pozitie pentru finalul actului sexual.Bonus : Esenta tantrica Aceasta este o pozitie placuta si foarte speciala des întâlnita în literatura tantrica. Femeia sta pe spate, pe pat. Partenerul ei sta în genunchi, sprijinindu-si fesele pe calcâie. Dupa aceea, gambele femeii sunt puse pe unul din umerii barbatului. Aceasta pozitie nu este pentru cei care au probleme cu flexibilitatea. Amândoi veti fi surprinsi de unghiul nemaiîntâlnit de penetrare, pe care majoritatea femeilor îl considera extraordinar.Penisul maseaza partea laterala a peretelui vaginal, parte care nu este prea stimulata în cazul altor pozitii. Daca femeia vrea sa încerce stimularea peretelui opus, schimbati umarul pe care stau gambele. Miscarea, în aceasta pozitie, e datoria barbatului. Unor barbati li s-ar putea parea dificil sa împinga cu ambele picioare pe un singur umar, dar cu timpul devine mai usor. Acorda-ti ceva timp pentru a stapâni aceasta pozitie deoarece merita.

***MISIONARUL 3***

Picioarele peste umeriFemeia îsi plaseaza picioarele pe umerii partenerului . Din aceasta pozitie, partenerii pot obtine cea mai adânca penetrare posibila. Aveti grija ca aceasta penetrare adânca poate cauza iritatii femeii. Barbatul ar trebui sa fie atent la partenera si sa se miste încet, dându-si seama daca apare o problema. Cu cât picioarele ei sunt date mai pe spate, cu atât penetrarea este mai adânca.Foloseste-ti patulFemeia sta pe spate, pe marginea patului, astfel încât talpile sa fie pe podea. Apoi, barbatul îngenuncheaza pe podea între coapsele ei. Reusita acestei pozitii depinde foarte mult de înaltimea patului. Unul dintre lucrurile frumoase în legatura cu aceasta pozitie este raza de miscare posibila a ambilor parteneri.Femeia are mai mult control asupra miscarii proprii, putând sa se împinga catre barbat, marind adâncimea penetrarii, sau poate misca din solduri pentru o stimulare mai interesanta.Barbatul are, la rândul lui, o libertate de miscare extraordinara, putând face orice doreste.Bonus: Pozitia TFemeia sta pe spate.Barbatul se asaza perpendicular pe femeie. Daca barbatul sta cu capul în partea dreapta a femeii, piciorul ei drept va fi deasupra soldurilor lui, iar cel stâng va fi cuprins între picioarele lui. Aceasta pozitie permite o buna stimulare a clitorisului, de catre oricare dintre parteneri.

*** FEMEIA DEASUPRA 2***

Calarind cu spateleAceasta pozitie necesita ca femeia sa încalece pe barbat cu spatele la acesta. Barbatul sta întins pe spate, iar femeia îl încaleca dupa cum am explicat mai devreme, cu genunchii de o parte si de alta. Dupa aceea ea îsi poate pune mâinile pe genunchii lui, usurându-si astfel miscarea de sus-jos. Aceasta pozitie aduce penisul într-un unghi neobisnuit, pe care multe femei îl gasesc extrem de excitant. Daca partenera doreste sa îi ofere partenerului mai multa placere, ea poate face asta printr-un masaj gentil aplicat testiculelor. Aceasta actiune înnebuneste pe multi barbati. Înainte spre placereBarbatul sta pe spate, iar femeia îl încaleca, stând cu spatele la el. Adevarata placere vine atunci când ea se lasa cât poate de mult în fata. Unele femei gasesc foarte excitant sa apuce barbatul de talpi si sa se traga în fata si în spate. Facând asta, ele modifica drastic unghiul de penetrare. Pentru unele cupluri poate parea foarte neplacut pâna nu ajusteaza pozitia soldurilor femeii.O data ce se rezolva aceasta problema, femeia va descoperi senzatii inconfundabile. Partenerul poate, de asemenea, sa-si ajute partenera cu mâinile în miscarile ei. Desi aceasta pozitie este extrem de placuta, ea ofera foarte putina stimulare clitorisului. Astfel, femeile carora stimularea clitorisului le place foarte mult, vor fi simti mai putina placere decât partenerul. Scaunul cu spatarAcest element de mobilier, obisnuit în orice casa, are mai multe folosinte decât credeti. Barbatul se asaza comfortabil pe scaun si la fel si femeia se asaza pe el. Spatele ei va apasa pe pieptul lui.Munca este doar a femeii în aceasta pozitie, dar este extrem de usor de facut. Femeia îsi poate folosi bratele si picioarele pentru a se misca mai rapid sau mai încet. Daca scaunul nu va place, puteti încerca o pozitie similara pe pat. Barbatul se asaza cu fesele pe calcâie. Femeia sta direct în fata lui într-o îmbinare perfecta. Libertatea de miscare este redusa, dar pozitia este foarte senzuala si recomandata pentru a urma preludiului.

Finala Cupei Uefa (viitoare European League) in 2012 la Bucuresti

Vis implinit pentru toti iubitorii fotbalului din Romania. Finala Cupei UEFA se va juca la Bucuresti. Comitetul Executiv al Forului European a acceptat ca ultimul act al editiei din 2011-2012 sa fie gazduit de noul stadion National din Capitala.

Comitetul Executiv al UEFA a hotarat, joi, la Nyon ca noul Stadion National sa organizeze finala UEFA Europa League, editia 2011-2012. Decizia a fost luata cu unanimitate de voturi. In cursa pentru finala Europa League 2012 au fost patru dintre cele mai importante arene fotbalistice din Europa. Este vorba despre "Auf Schalke" - Gelsenkirchen (Germania), "Lansdowne Road" - Dublin, "Emirates" - Londra si Montjuic - Barcelona.
Oricat am fi de bucurosi si de mandri, nu trebuie sa uitam ca deocamdata Stadionul National este in stadiul de proiect. Vechea arena construita in 1953 a fost demolata, iar lucrarile pentru noua arena, care va avea 55.000 de locuri, sunt abia la inceput.
Edilii Primariei Generale a Capitalei au primit vestea intr-un moment in care vor sa copieze modelul dezvoltarii urbane adoptat la Praga si, in ciuda crizei financiare, dau asigurari ca lucrarile sunt in grafic si ca vor fi gata cu mult inainte de mult asteptata finala.

Edith Piaf,desemnata de francezi cantareata secolului



Pe numele adevarat Edith Giovanna Gassion, Edith Piaf a venit pe lume "in bratele unui politist", la 19 decembrie 1915, la Paris. Mama ei,Aneta Maillard, a nascut-o sub un felinar din strada Villette. De altfel,strada va juca un rol important in viata lui Edith, ca "rampa de lansare" si scoala ce-i va oferi lectii de neuitat.Cantareata hoinara, Aneta o lasa in grija bunicii, Aicha Kabyle. Dar batrana nu o ingrijeste. Din 1917, este preluata de tata, care este acrobat de circ. Alphonse Gassion o incredinteaza mamei lui -Madame Louise - proprietara unui bordel. La varsta de patru ani, cand incepe sa se puna pe picioare, orbeste. Dupa doi ani, timp in carese roaga neincetat la Sfanta Fecioara, isi recapata ca prin minune vederea. Sfatuita de preotul local, bunica Louise il influenteaza pe Gassion sa-si ia fetita.La varsta de 12 ani, Edith il urmeaza din oras in oras, unde isi face"numarul" pe strazi. Intr-o zi, cand tatal se imbolnaveste, descopera darul cel mai de pret, primit ca mostenire de la mama: vocea. Incepe sa cante "Marseilleza" si culege fructele generozitatii trecatorilor. Banii castigati ii trezesc increderea in propriile forte.In anul 1930, gaseste o slujba de servitoare. Dar nu-i este pe plac prefera sa cante pe strada. Impreuna cu sora ei vitrega, Simone Berteaut, cutreiera zilnic orasul, asteptand cateva monede de la ferestre. Reprezentatiile din cazarmile militare le aduc un succes cevamai mare.In iuresul unei vieti la intamplare, Edith il cunoaste pe Louis Dupont. O iubeste cu adevarat, dar mama-sa nu vrea sa auda de legatura lor. Deznadajduit, tanarul isi instaleaza amanta intr-un hotel, unde -la 11 februarie 1933 - se naste micuta Marcelle. Dar interpreta nu are vocatie materna. Nu stie decat un singur lucru: sa cante! Isi abandoneaza iubitul si copila, ce va fi rapusa de meningita, doi ani mai tarziu.In toamna lui 1935, in timp ce canta pe strazile din cartierele luxoaseale Parisului, Edith este remarcata de Louis Leplee, care de abia deschisese un cabaret ("Gerny's"). Fascinat de micuta faptura cu glas neobisnuit, o angajeaza, sub numele "la mPiaf" ("Vrabiuta"). Pentru debutul pe scena isi tricoteaza singura o rochie neagra, dar nu apuca sa-i termine o maneca. Inceputul este, totusi, triumfal. Urmeaza inregistrari la casa de discuri Polydor, si debutul in cinema.La 6 aprilie 1936, Leplee este asasinat. Edith este suspectata de crima. Presa de scandal ii popularizeaza atat de mult numele, incat,dupa ce se dovedeste ca este nevinovata, publicul o indrageste si maimult. O asteapta o cariera fulgeratoare. La inceput, este ajutata de textierul Raymond Asso, impreuna cu care are o legatura agitata.Dupa izbucnirea celui de-al doilea razboi mondial, il cunoaste pe actorulPaul Meurisse - o noua pasiune furtunoasa. Se instaleaza impreuna intr-un apartament - prima casa pentru interpreta, care pana atunci traise numai la hotel. Dar relatia nu dureaza mai mult de doi ani. Urmeaza o aventura cu textierul Henri Contet, curmata grabnic, pentru ca refuzasa-si paraseasca nevasta. Edith se consoleaza in bratele pianistului Norbert Glanzberg.Lou Barrier devine primul sau impresar, care nu o va parasi niciodata. Unloc important in viata ei il ocupa si Yves Montand, pentru care joaca,pentru prima oara, rolul lui Pygmalion. Il rasfata, dar cand simte ca este pe punctul de a o parasi, ii intoarce spatele. In toamna anului1946, il cunoaste pe boxerul Marcel Cerdan. Efectueaza apoi un turneu in America, unde inregistreaza primul esec. Ambitioasa, invata engleza si isi perfectioneaza stilul, pentru a satisface gusturile unui public recalcitrant. De asta data, sansele sunt de partea sa. Dupa triumful de peste Ocean, dobandeste gloria mondiala.Intre campionul mondial la categoria mijlocie si faimoasa cantareatase aprinde o dragoste inflacarata. Sotia lui ramane in Africa de Nord,pentru a-si creste copiii. Au toata libertatea sa se desfete in bratele pasiunii. Dar destinul nu le lasa prea multa vreme de betie. Edith se afla pentru a doua oara in America si se plictiseste. Ii vine ideea sa-si cheme amantul, cu mentiunea fatala: "cat mai repede!". Boxerul se urca in primul avion, care nu va ajunge niciodata la destinatie - se prabusestein Azore. "Eu l-am omorat", isi va reprosa toata viata. Plange, urla de disperare si se refugiaza in droguri si alcool.Isi revine abia in anul 1952, cand incepe o idila cu cantautorul Jacques Pills, aflat pe punctul de a divorta de nevasta. Se casatoresc in luna iunie a aceluiasi an. Imbracata intr-o rochie de mireasa bleu, Edith este fericita ca intra, in sfarsit, "in randul lumii". Martorii ceremoniei de casatorie sunt Marlene Dietrich si Lou Barrier.Desi face tot felul de sacrificii si accepta chiar si o cura de dezintoxicare, pentru a face pe plac sotului, paradisul casniciei se transforma repede in infern. Intelege pana la urma ca nu se mai poate face nimic si cere divortul. Deceptionata, cu moralul la pamant, pleaca la Londra, unde evolueaza intr-o comedie muzicala. Accidente de masina,operatie de pancreatita, ulcer de stomac, toate relele o incoltesc. Insa energia disperarii si cantecul "Non, je ne regrette rien" o ridica din nou pe bolta succesului.Din cauza reumatismului, la varsta de 45 de ani arata ca o femeie foarte batrana. In iarna 1961-1962, il cunoaste pe Theopanis Lamboukas, un grec cu multi ani mai tanar decat ea. Il place, fiindca are o mare slabiciune pentru baietii cu sensibilitate feminina. La venirea primaverii, se imbolnaveste de bronhopneumonie. Tho o ingrijeste cu devotament. Il invata sa cante si-i gaseste un nume de scena - Sarapo, adica "te iubesc"in limba greaca. Relatia lor o ajuta sa-si adune ultimele puteri.Isi reia activitatea artistica si se casatoreste cu salvatorul sau,la 9 octombrie 1962. Insa steaua Piaf incepe sa apuna, eclipsata de un nou val de cantareti. La 18 martie 1963, urca pentru ultima oara pe scena. Se stinge din viata sapte luni mai tirziu - la 11 octombrie -in aceeasi zi cu un bun prieten, scriitorul Jean Cocteau.Este inmormantata in cimitirul Pre La Chaise, in prezenta a 40.000 de persoane cu sufletele cernite. Toata viata ei a cantat dragostea sia iubit. "A iubi si a canta este acelasi lucru", spunea cea pe care publicul francez a desemnat-o "cantareata secolului". Printre amicii si iubitii sai s-au mai numarat: Charles Aznavour, Eddie Constantine,Andr Pousse, Felix Marteu, Georges Moustaki, Chales Dumont - care i-acompus 14 melodii, inclusiv "Non, je ne regrette rien". Prin cantecele nemuritoare - La vie en rose", "Milord", si atatea altele - Edith Piaf traieste si astazi, renascand din generatie in generatie in inimile celor ce iubesc muzica adevarata.

GELOZIA,avantaj sau dezavantaj ?



Gelozia ocazionala este fireasca si chiar poate ajuta o relatie sa supravietuiasca, insa daca aceasta devine intensa si irationala, poate fi distrugatoare. Toti am trecut prin experienta aceasta macar o data in viata noastra, insa motivul pentru care suntem gelosi si seria de sentimente prin care trecem s-ar putea sa difere de la o persoana la alta. Psihologii spun ca gelozia este o reactie complexa la observarea unei amenintari a valorii sau calitatii unei relatii. Spre deosebire de invidie, gelozia implica intotdeauna teama pierderii partenerului sau impartirii acestuia cu o terta persoana. Gelozia este o "reactie complexa" deoarece implica o gama larga de emotii, ganduri si atitudini. Emotiile obisnuite pot fi: durere, manie, furie, tristete, invidie, teama, mahnire si umilinta. Gandurile includ: resentimente, invinovatire, comparatii cu rivalul(a), ingrijorarea fata de propria imagine si autocompatimire. Atitudinile pot fi: stare de slabiciune, tremurat si transpiratie abundenta, analiza permanenta si cautarea unor reasigurari, actiunile agresive si chiar violente care pot duce la crime pasionale.
Cum poate gelozia sa protejeze iubirea In relatiile in care sentimentul de gelozie este bland si ocazional, acesta le va reaminti partenerilor sa nu se complaca intr-un cuplu comod. Gelozia ii poate incuraja pe parteneri sa se aprecieze reciproc si sa faca acest efort constient de a-l asigura pe celalalt de valoarea lui (ei). Gelozia intensifica emotiile, dragostea va deveni mai puternica, iar actul sexual va fi mai pasional. In cantitati mici si usor de controlat, gelozia poate fi o forta pozitiva intr-o relatie. Insa atunci cand aceasta devine intensa si irationala, povestea este cu totul alta.
Cum poate gelozia sa distruga iubirea Uneori sentimentul de gelozie depaseste anumite limite. De exemplu, atunci cand un barbat face o scena penibila la o petrecere doar pentru ca sotia acestuia a acceptat invitatia la dans a unui vechi prieten. Sau, cand o femeie devine exagerat de geloasa din cauza faptului ca in compania sotului ei, seful acestuia este o ea. Genul acesta de reactii va crea o anumita constrangere in viata de cuplu, facandu-l pe unul dintre parteneri sa se simta ca si cum in permanenta ar calca pe oua ca sa evite o reactie de gelozie. Partenerul gelos, fiind foarte atent la problema lui, va oscila intre auto-invinovatire si justificare.
Daca esti gelos(oasa) Ca sa preintampini sentimentul de gelozie este nevoie de multa rabdare si multa munca. Daca simti ca gelozia ta isi are radacinile in copilarie, atunci s-ar putea sa ai nevoie de un psihoterapeut. Daca ai trecut de curand printr-o relatie nefericita, atunci este necesar sa incerci sa depasesti mai intai aceasta problema. Iata cateva lucruri pe care le poti face:
Fa-ti mai intai o verificare obiectiva - analizeaza cu atentie toate acele lucruri care iti declanseaza gelozia si intreaba-te cat de reala este amenintarea pe care o simti. Ce dovezi concrete ai care iti indica faptul ca relatia ta este in pericol? Gandeste-te la reactiile pe care le ai atunci cand esti gelos(oasa) - reuseste atitudinea ta sa imbunatateasca situatia sau dimpotriva?
Foloseste discutia pozitiva cu tine insati (insuti) - cand incepi sa simti furnicaturile geloziei, aminteste-ti faptul ca partenerul(a) ta(u) te iubeste, te intelege si te respecta. Spune-ti ca esti o persoana iubita si ca nu se intampla nimic rau in jurul tau.
Cauta reasigurari - una din cele mai bune modalitati de a combate gelozia este sa-i ceri partenerului(ei) sa-ti reconfirme dragostea lui (ei). Nu trebuie sa devii cicalitor(oare) sau sa faci pe grozavul(a), insa trebuie sa-ti impartasesti sentimentul de nesiguranta pe care il incerci si sa-i ceri sa depasiti impreuna aceasta problema.
Convietuirea cu un partener gelos Convietuirea alaturi de un partener gelos poate fi extrem de epuizanta. Iata cateva sfaturi care te pot ajuta sa usurezi sentimentele de gelozie ale partenerului(ei).
Priveste problema dintr-un unghi diferit - nu uita ca gelozia este un semn de iubire. Daca partenerul(a) ta(u) nu da importanta relatiei voastre, nici nu ar trebui sa aveti o astfel de problema. Decat sa incerci sa te aperi, mai degraba incearca sa fii intelegator(oare) si sa-i oferi suport partenerului(ei).
Verifica-ti comportamentul - daca exista unele atitudini care ameninta sa-i declanseze partenerului(ei) tau(le) sentimentul de gelozie si pe care le poti schimba, atunci schimba-le! Si asta in cel mai scurt timp, inainte ca situatia sa ia amploare. Limiteaza-te la intelegerile pe care le-ati facut si evita sa faci promisiuni pe care nu le poti respecta.
Castiga-i partenerului(ei) increderea - fii sigur(a) ca folosesti orice ocazie pentru a-i spune acestuia(eia) cat de mult il (o) iubesti si ca nu ai vrea sa fii cu nimeni altcineva. Fa-i cat mai multe complimente si discutati despre minunatul viitor care va asteapta impreuna. Speram ca am reusit sa facem putina lumina in privinta geloziei, iar saptamana viitoare vom vorbi despre o problema ceva mai grava cu care se confrunta multe cupluri, aceea a adulterului. Daca avem doar banuiala ca suntem tradati, trebuie sa stim cum putem recunoaste semnele de avertisment care ne indica acest lucru.

joi, 29 ianuarie 2009

ABOUT SEX ep 6 (contraceptia de urgenta)

Contraceptie de urgenta (pastila de a doua zi, sterilet)- metode anticonceptionale de urgenta
Contraceptia de urgenta este un tip de contraceptie care se foloseste in situatii de urgenta, pentru a preveni o sarcina nedorita in urma unui contact sexual neprotejat sau in urma unui accident reprezentat de ruperea prezervativului, coit intrerupt ratat, expulzarea dispozitivului intrauterin in timpul actului sexual, etc. Contraceptia de urgenta pe baza de pastile este cunoscuta si sub numele de "pastila de a 2-a zi".
Actiune : efectul anticonceptional se datoreaza prevenirii ovulatiei, fertilizarii sau implantarii ovulului, in functie de tipul contraceptiei si momentul ciclului menstrual in care este folosita.
Folosire : exista 2 metode de contraceptie de urgenta :
• pastile contraceptive de urgenta
dispozitiv intrauterin (sterilet) din cupru
Pastilele contraceptive de urgenta sunt preparate care contin, fie numai progestageni (PNP) in doza mare, fie estrogeni si progestageni (pastile orale combinate - COC). Pastilele si modul de folosire au eficacitate crescuta in prevenirea sarcinii.Pastilele numai cu progestageni (PNP) trebuie administrate pe cale orala in primele 5 zile (pana la 120 de ore) dupa contactul sexual neprotejat. In Romania se foloseste "Postinor" - set de doua pastile. Prima doza se ia cat mai repede dupa contactul sexual. A doua doza se ia la 12 ore dupa prima.Pastile orale combinate (COC) trebuie administrate pe cale orala in primele 4 - 5 zile dupa contactul sexual neprotejat. Doza depinde de tipul substantei active continuta de pastilele orale combinate.
Dispozitivul intrauterin (sterilet) din cupru se introduce in uter in primele 5 zile (pana la 120 de ore) dupa un contact sexual neprotejat sau protejat necorespunzator. In cazul in care se stie (cu siguranta) ca ovulatia a avut loc cu 3 zile inainte sau dupa contactul sexual neprotejat sau protejat necorespunzator, dispozitivul intrauterin (DIU) (sterilet) poate fi folosit in intervalul de 8 zile de la contactul sexual, dar inainte de implantarea ovulului. In general, aceasta metoda este recomandata daca femeia doreste sa o foloseasca in continuare ca metoda anticonceptionala de baza.
Eficacitatea : aceste intervale de timp (4 - 5 zile in cazul pastilelor si 8 zile in cazul steriletului) reprezinta perioada maxima in care trebuie folosita contraceptia de urgenta. Eficacitatea metodei nu este aceeasi, ridicata, timp de 5 zile (sau 8 zile) pentru ca apoi sa cada brusc la zero. Eficacitatea metodei este cu atat mai mare cu cat intervalul de timp dintre contactul sexual neprotejat sau protejat ineficient si folosirea preparatului hormonal sau introducerea dispozitivului intrauterin (steriletului) este mai mic. Cu cat se intarzie mai mult, cu atat eficacitatea scade. Depasirea acestor intervale de timp (5 zile, 8 zile) reduce eficacitatea la zero.Eficacitatea maxima este obtinuta in cazul folosirii metodei in primele 12 ore de la contactul sexual. Eficacitatea este foarte mare in cazul folosirii in primele 72 de ore (3 zile) dupa actul sexual neprotejat sau protejat ineficient. Testele au aratat ca pastilele contraceptive de urgenta au eficienta si in intervalul 72 - 120 de ore dupa actul sexual dar eficienta este scazuta, mai ales dupa 96 de ore.In cazul in care este folosita corect si eficient (cat mai repede dupa contactul sexual), contraceptia de urgenta prin pastile numai cu progestagen (PNP) are o eficacitate medie de 99 % iar contraceptia de urgenta prin pastile orale combinate (COC) are o eficacitate medie de 97 %. In cazul folosirii dispozitivului intrauterin (sterilet) din cupru, folosita corecta si eficienta (cat mai repede dupa contactul sexual), inseamna o eficacitate medie de peste 99 %.
In cazul pastilelor hormonale, daca sangerarea menstruala nu a aparut dupa 3 saptamani de la folosirea contraceptiei de urgenta sau dupa 7 zile de la data la care era asteptata, trebuie facut un test de sarcina si discutat cu medicul specialist ginecolog.
Avantaje : prin folosirea contraceptiei de urgenta se poate evita intreruperea de sarcina (avortul).Folosirea pastilelor numai cu progestagen (PNP) are mai putine efecte secundare decat folosirea pastilelor orale combinate (COC). Folosirea pastilelor orale combinate (COC) este mai la indemana - nu ridica probleme de procurare datorita gamei largi de tipuri de pastile ce pot fi folosite. Metoda dispozitivului intrauterin (sterilet) poate fi folosita in continuare ca metoda contraceptiva curenta (poate fi folosita pe termen lung).
Dezavantaje : pot apare efecte secundare neplacute precum greata, varsaturi, dureri de cap, ameteli, dereglari ale menstruatiei - modificarea momentului aparitiei urmatoarei mentruatii (mai devreme sau mai tarziu cu cateva zile fata de data presupusa), durata menstruatiei si cantitatea de sange pierdut.Pastilele numai cu progestagen (PNP) nu sunt la fel de usor de procurat (este un singur tip) precum pastilele orale combinate (COC). Folosirea dispozitivului intrauterin (sterilet) din cupru este mai complicata si mai costisitoare decat folosirea pastilelor cu continut hormonal, necesitand interventia medicului specialist.
Folosirea contraceptiei de urgenta NU are ca efecte secundare sterilitatea, sarcina extrauterina, aparitia cosurilor sau ingrasarea.
De unde se procura : se gaseste la medicul specialist ginecolog, in farmacii sau cabinetele de Planificare Familiala.
Metoda contraceptiei de urgenta pe baza de pastile hormonale nu trebuie folosita incontinuu, in locul unei metode contraceptive de prevenire. Ea trebuie folosita numai in cazuri extreme, de urgenta cum ar fi : contact sexual neprotejat, ruperea prezervativului in timpul actului sexual, expulzarea dispozitivului intrauterin, folosirea incorecta a diafragmei, esecul coitului intrerupt, agresiune sexuala (viol). Folosirea frecventa a contraceptiei de urgenta pe baza de pastile hormonale poate determina dereglarea ciclului menstrual.
Metoda contraceptiei de urgenta pe baza de pastile hormonale nu protejeaza decat in ziua in care a fost folosita.
Din cauza faptului ca eficacitatea contraceptiei de urgenta depinde in cea mai mare masura de folosirea ei cat mai repede dupa contactul sexual neprotejat sau protejat necorespunzator, trebuie sa discuti cu medicul specialist aceasta metoda din timp, INAINTE de a fi nevoie de ea ("Prevederea = mama intelepciunii", nu-i asa ?). De asemenea este bine sa stii daca produsele se pot gasi usor acolo unde esti. Cel mai bine este sa previi orice problema legata de procurarea metodei fiind pregatita cu o doza de pastile. Dar asta nu inseamna ca o poti trece pe post de contraceptie curenta si in nici un caz nu inseamna ca poti sa renunti la prezervativ in ideea ca "suntem pregatiti" ... repet, contraceptia de urgenta se foloseste NUMAI in cazuri de urgenta, daca metoda anticonceptionala curenta a dat gres.In cazul pastilelor, chiar daca i se mai spune si "pastila de a doua zi", NU trebuie asteptat pana a doua zi pentru a folosi contraceptia de urganta. "Pastila de a doua zi" este numai o denumire "folclorica", ea nu reprezinta un mod de folosire. Nu uita, cu cat este mai repede folosita, cu atat contraceptia de urgenta are eficacitate mai mare.

ABOUT SEX ep 5 (sex in soapta***cum vorbesti cand faci dragoste***sexul oral e sigur?)


>>> SEX IN SOAPTA SAU DELOC


Sexul despre care vorbim in soapta sau deloc. Acel sex „altfel”, des practicat, dupa cum lasa sa se inteleaga numeroase studii ale specialistilor curiosi. Ni se tot spune sa nu lasam rutina sa se strecoare in patul nostru. Fugim de ea, dar unde trebuie sa ne oprim? In fata unor ecrane cu filme pentru adulti extrem de atatatoare, langa un telefon, pentru un incitant phone-sex, in dormitorul altui cuplu pentru ceea ce se numeste echangism (englezescul swinging), la un sex-shop pentru cumparaturi numeroase, dar rusinoase?
Este demostrat ca omul preistoric facea sex pen­tru placere, nicidecum doar pentru repro­ducere. Sexul in grup si jucariile sexuale existau in societatile primitive si erau un mod de a construi legaturi culturale, spun expertii. Numeroase dovezi arheologice - printre care o statuie veche de 30.000 de ani care reprezinta o femeie goala si cateva pietre sculptate in forma de falus, cam tot de pe atunci - demonstreaza clar ca sexul in Epoca de Piatra nu era „de piatra”, adica facut doar pentru procreere.


>>> CUM VORBESTI CAND FACI DRAGOSTE ?


Sunt multe cuplurile care se excita la auzul unor cuvinte nu tocmai cuminti. Se practica si inainte, si in timpul partidei sexuale. Vorbitul murdar da rezultate!
Le ofera placeri si ii stimuleaza. Cuvintele functioneaza ca un afrodiziac si sunt obligatorii pentru cei care exploreaza partea mai putin tacuta a sexului.
Potrivit studiilor, aproape 70% dintre cupluri practica sexul cu cuvinte, unele mai mult, altele mai putin specifice. Unele cupluri sunt excitate de cuvinte vulgare, altele de fraze cuminti, romantice, sau chiar de glume.
Altora le place ca organele lor sexuale sa aiba nume, sa fie alintate, sa fie comparate cu tot felul de alte obiecte.
Nevoia de cuvinte vulgare poarta si un nume. In dictionarele de specialitate se numeste “erotolalia” si se defineste ca dorinta de a asculta sau de a folosi cuvinte pentru excitarea sau satisfacerea sexuala”.


>>>SEXUL ORAL E ASA SIGUR?


Daca ti-ai imaginat ca prin sex oral risti mai putin decat prin alte forme de contact sexual, te-ai inselat. Cele mai multe dintre bolile cu transmitere sexuala pot fi contractate si prin intermediul acestei tehnici. Indiferent ca il practici sau nu, trebuie sa stii care sunt pericolele la care te expui.
HIVExista riscuri mai mari sa te infectezi cu HIV in cazul contactelor sexuale vaginale sau anale neprotejate decat in cazul sexului oral. Totusi, protectia este necesara, in special atunci cand ai de-a face cu o persoana straina sau esti foarte activa din punct de vedere sexual.
Este recomandat sa folosesti un prezervativ pentru ca cea mai mica rana din interiorul cavitatii tale bucale sau o ejaculare directa in interiorul acesteia iti pot fi fatale. Daca ii oferi partenerului un sex oral, pericolul este mult mai mare decat daca faceti invers.

miercuri, 28 ianuarie 2009

Frumusetea tenului tau


TEN USCAT Pielea uscata e prima predispusa la riduri si linii de expresie, pentru ca nu e capabila sa retina apa, iar glandele sebacee nu produc o cantitate suficienta de sebum. Are nevoie de masti hidratante, de reintinerire a pielii, care sa indeparteze efectul de piele care „tine“. Lasi produsul pe fata zece minute, apoi il cureti cu apa calduta. Vei remarca imediat un ten mai neted, mai catifelat.TEN NORMAL Daca uscaciunea si eruptiile pielii nu te privesc, ai multe optiuni cand vine vorba de masti. Poti folosi una pentru stralucirea pielii, una de purificare sau una cu particule fine, pentru piele sensibila. Indiferent de cat de normala ai pielea, vei observa beneficiile acestora, daca le folosesti saptamanal. In anotimpul rece, tine la indemana si un produs pe baza de iaurt.TEN MIXT Este cel mai comun tip de ten in randul femeilor. De obicei, fruntea, nasul si barbia (zona T) sunt acoperite de piele grasa, in timp ce pe restul fetei, pielea este normala sau uscata. In acest caz, fiecare portiune trebuie tratata separat, in functie de problema – zona T, impotriva sebumului, iar restul fetei, impotriva deshidratarii. Cauta produse pe baza de castravete.TEN GRAS Daca ai pielea grasa, inseamna ca secretia excesiva de sebum iti face tenul sa luceasca inestetic. Problema este ca acesta atrage murdaria si praful din jur, ceea ce duce la aparitia punctelor negre, a cosurilor si petelor. De aceea, ai nevoie de de o masca cu argila, un tratament detoxifiant, care nu usuca pielea si se potriveste si tenurilor sensibile.

marți, 27 ianuarie 2009

ABOUT SEX ep4 (Orgasmul apogeul placerii)


Ce se intampla cand ai orgasm? Cum simte o fata climaxul si ce modificari se petrec la baiat? Toate secretele si informatiile pe care trebuie sa le stii despre acest moment de fericire absoluta...
Este un subiect care inca mai da batai de cap oamenilor de stiinta. Iata datele certe: un centru al placerii situat in creier transmite semnale prin intermediul coloanei vertebrale, catre organele genitale. Excitarea sexuala se propaga tot mai mult pana in momentul in care, ea se elibereaza prin contractii ritmice ale muschilor. In tot acest timp, sentimente de placere inunda intregul corp. Fiecare dintre noi simte insa diferit momentul climaxului. Orgasmul este un proces complicat care se petrece nu numai la nivel fizic, ci si spiritual, dar care promite tuturor senzatii absolut incredibile. In timpul orgasmului se elibereaza un hormon numit oxitocina - el este de fapt "responsabil" pentru excitarea sexuala... De la ce varsta poti avea orgasm?Deja in jurul varstei de 2-4 ani, copiii isi exploreaza corpul si se joaca cu organele lor sexuale. Unii baietii pot avea chiar erectie. In plus, jocurile "de-a doctorul" sunt extrem de des intalnite printre copii. Cu toate acestea, cei mici nu pot avea orgasm: hormonii sexuali incep sa-si faca de cap prin corp de abia de la varsta pubertatii. Unii adolescenti pot avea primul orgasm la 11 ani, altii de abia la 18 ani. Aici nu exista nicio regula fixa. Majoritatea tinerilor ajung insa prima data la orgasm prin masturbare. Si este perfect in regula: cum altfel vor putea explica mai tarziu partenerului/ei ce anume le place daca nici ei, nu au habar... Ce simt fetele?Atunci cand fetele se excita, vaginul se umezeste, clitorisul se mareste usor, iar sfarcurile se intaresc. In momentul orgasmului, vaginul si uterul se contracta, iar placerea sexuala se propaga la nivelul intregului corp si se elibereaza prin zvacniri usoare. Poate fi comparat cu o criza spasmotica (dar generatoare de placeri inedite), care se termina printr-o relaxare completa si totala.In acele momente, unele fete elibereaza prin vagin o substanta lichida, asemanatoare cu ejacularea de la baieti. Aceasta este insa mai fluida decat sperma. Chiar daca uneori fetele nu ajung asa de repede la orgasm, ele au avantajul de a-l simti mai intens si mai mult decat baietii. Un mic secret: pentru a ajunge la orgasm, fetele trebuie sa aiba incredere in baiatul cu care fac dragoste. Nu uita, ca asa cum nu poti forta pe cineva sa te iubeasca, tot astfel nu poti ajunge la orgasm doar prin puterea vointei. Secretul consta in capacitatea ta de a te abandona. Majoritatea fetelor ajung la orgasm atunci cand se asteapta mai putin. Incearca sa ai rabdare cu tine: desi pare ceva intuitiv, si sexul trebuie invatat. Sunt rare cazurile in care fetele ajung la orgasm de la prima masturbare si sunt si mai rare cazurile cand reusesc aceasta performanta la primul contactul sexual. De aceea, nu dispera si ai incredere ca la un moment dat vei ajunge si tu in mod absolut natural si neasteptat pe culmile extazului.

Ce se intampla la baieti?Baietii ajung la orgasm repede si fara probleme. Prin masarea penisului, excitarea se amplifica pana in momentul orgasmului. Iata ce se intampla pe scurt: erectia incepe cu o acelerare considerabila a circulatiei sanguine realizata de sistemul nervos. Pe masura ce sangele intra in penis, cantitatea care iese se diminueaza pentru ca arterele ce aduc sangele se dilata. In felul acesta, sangele este practic „inchis temporar“ in interiorul organului, mentinand penisul erect. In momentul climaxului, baiatul elibereaza prin penis lichidul seminal (ejaculare). Important: fara orgasm, baietii nu pot ejacula... lucky them!
Orgasmul vaginalFreud sustinea ca exista un orgasm clitoridian si unul vaginal. Cercetatorii moderni sunt insa de o alta parere: clitorisul este centrul erogen al fiecarei fete, iar fara stimularea lui nu se ajunge la orgasm. Gräfenberg a fost cel care a venit cu ideea existentei unui punct G in interiorul vaginului, prin stimularea caruia se ajunge in scurt timp la orgasm. Alti cercetatori spun ca mai exista multe astfel de "puncte speciale". Prin urmare zonele erogene feminine raman in continuare un mister...Orgasmul concomitent ... adica partenerii ajung in acelasi timp la orgasm. In teorie suna foarte bine, practic insa, nu se intampla des. Pentru ca baietii ajung la orgasm mai repede decat fetele!
Pasaport pentru orgasm
Stabiliti din timp, de comun acord, metoda de contraceptie. Cum sa se poata abandona o fata in timpul actului sexual, daca ii este teama sa nu ramana insarcinata!? Incercati sa faceti tot ceea ce credeti voi ca ar putea fi excitant. Puneti in joc toate simturile: gust, miros, vaz, auz... Pregatiti o atmosfera incitanta: muzica in surdina, parfumuri senzuale, lenjerie de pat frumoasa, lumanari, desuuri sexy - toate pot avea un efect nebanuit!Nu ezita sa-ti explorezi corpul de unul/una singur/a. Vei descoperi astfel care sunt zonele tale erogene si vei ajunge mai usor la orgasm in timpul sexului!

luni, 26 ianuarie 2009

Energia misterioasa a piramidei


Potrivit teoriei bioenergetice, organismul uman, ceea ce ne-am obisnuit sa numim "carne si oasei, nu este altceva decat un amestec de energii. De aceea formele de energie din jurul nostru ne influenteaza viata si sanatatea. Asa se intampla si cu energia magnetica, si cu a piramidei. O simpla constructie?Piramidele sunt constructiile gigantice ajunse pana la noi din strafundurile istoriei. Ceea ce uimeste la civilizatia egipteana, constructorul celor mai faimoase piramide din lume, si o face atat de unica este ca nu a evoluat treptat, nu s-a dezvoltat de la primitiv la perfectiune. Egiptenii pare ca s-au nascut invatati. Au ridicat opere arhitectonice chiar de la inceput. Ceea ce s-a facut mai tarziu a fost prost construit si nu a rezistat timpului. Asa s-a intamplat si cu piramidele. Piramida lui Keops a fost ridicata, probabil, in jurul anului 2645 i.H., cu vreo 2.300 inainte de Buddha sau cu 300 de ani inainte de potopul biblic. De atunci pana astazi, metodele aplicate la constructia ei au ramas un mister neexplicat si asta a nascut multe speculatii. Despre imensitatea constructiei care a sfidat mileniile s-au scris volume intregi. Are 2,3 milioane de blocuri de piatra, care, asezate la rand, pe o inaltime de un metru, ar inconjura Franta. Inauntrul ei ar intra usor Catedrala Sf. Petru din Roma, iar din pietrele constructiei s-ar putea ridica 30 de cladiri de dimensiunile lui Empire State Building, din New York. Fiecare dintre colosalele blocuri asezate milimetric unul peste altul are in jur de doua tone si jumatate, iar cele din camera mortuara ajung la 70 de tone fiecare. Si astazi ne uimeste gigantismul piramidei... Dar imensitatea constructiei nu e totul. Marea piramida are si alte mistere neelucidate. In ea totul este simbol, totul inseamna ceva. Pare o carte misterioasa, lasata mostenire de vechii egipteni sau poate... de altcineva. Greutatea ei, de 3,5 miloane de tone, o arata exact pe cea a Pamantului, temperatura din camera regala este constanta si are exact valoarea temperaturii medii de la suprafata Terrei, inaltimea piramidei reprezinta a miliarda parte din distanta pana la Soare, iar circumferinta ei impartita la 100 da 365,24, adica durata exacta a unui an. Camera mortuara a faronului are forma unui dreptunghi taiat in asa-numita sectiune de aur, cifra proportiilor perfecte, si contine informatii despre spirala logaritmica, ceea ce astazi numim sirul lui Fibonacci, iar sistemul de galerii ascunde o scala a timpului, un calendar pe 6000 de ani. Si multe altele. Efectul de piramidaToate aceste lucruri le stim noi astazi. Insa egiptenii le cunosteau cu multa vreme inainte. Altfel spus, acum cateva mii de ani a existat o civilizatie care stia deja ceea ce noi am aflat abia acum. In interiorul uriasei constructii exista o forma aproape necunoscuta de energie, uluitor de puternica, careia oamenii i-au spus "energia de piramidai. Primele semnale ca totusi ceva se intampla in zona aceea se pare ca au venit din partea pilotilor care zburau in desert, in timpul razboiului. La fiecare trecere peste Marea Piramida, aparatele de la bord se dereglau brusc si total inexplicabil. Poate de aceea si astazi le este interzis liniilor aeriene sa survoleze piramidele... Apoi s-au gasit in camera mortuara soareci de desert si alte animale care nu putrezisera, in ciuda mediului ideal. Un radiestezist francez a fost primul care a simtit ca fenomenele ciudate trebuie sa aiba legatura cu forma piramidei. A construit o mini-piramida respectand exact, la scara, dimensiunile celei a lui Keops, si asezand-o pe axa nord-sud, a reusit sa arate ca in interiorul ei materia organica nu se descompunea. Acesta a fost primul pas. Astazi piramidele de diverse marimi sunt folosite in aproape toata lumea. Nimeni nu stie exact ce fel de energie se degaja in interiorul acestora, dar efectele sunt extraordinare. Despre "efectul de piramidai s-au scris nenumarate carti, de la cele superargumentate stiintific pana la cele mai fanteziste. Orice s-ar spune insa, valabilitatea fenomenului nu poate fi contestata. Apa energizata in piramidaCare ar putea fi explicatia? Majoritatea proceselor naturale desfasurate in organismele vii devin mai intense si mai armonioase atunci cand sunt introduse in campul de forta al unei piramide care pastreaza proportiile celebrului monument al faraonului Keops, din Egipt. Efectul maxim se obtine intr-un loc situat la o treime de la baza piramidei si la doua treimi de varf. Insa nu doar organismele vii, ci chiar si materia neinsufletita capata proprietati deosebite in interiorul piramidei. De pilda apa, plasata la o treime de baza, devine microbiologic pura, se pastreaza mai mult timp si, bauta, stimuleaza cresterea si are efecte curative pentru foarte multe afectiuni. Se pare ca aceasta apa nu actioneaza asupra unei boli anume, ci asupra inregului organism, stimulandu-l sa gaseasca solutii de vindecare. Persoanele la care i prindei cel mai bine tratamentul cu apa de piramida sunt cele care nu pot sa elimine toxinele si care sunt foarte sensibile la factorii din mediul exterior, cum ar fi poluarea aerului si a alimentelor, poluarea sonora, sau tot felul de situatii stresante. Apa energizata se recomanda in special in cazuri de astenie, constipatie, boli de piele, tulburari de crestere la copii, apetit dereglat, boli digestive, colite, enterite, aciditate. Apa de piramida are efecte de exceptie si in anumite cazuri de cancer, de scleroza in placi, in bolile virale, ca si in cele mai multe dintre bolile autoimune.Pentru a obtine acest "medicamenti trebuie sa-ti confectionezi o piramida, de preferat respectand proportiile celei din Egipt, reduse la scara (latura de 237,50 m si inaltimea de 147 m). Poate fi facuta din sarma sau poate fi cumparata de-a gata din magazinele specializate in terapii alternative. Cel mai bun material pentru constructie se pare ca este cuprul, iar efectul va fi cu atat mai puternic, cu cat piramida este mai mare. La noi in tara, cea mai mare piramida construita este cea de la Pitesti, la scara de 1/10 fata de Keops, unde prof. dr. Marioara Godeanu a facut diverse experimente, cladirea functionand ca statie de epurare a apelor.Modelul cosmic al creatieiEnergia de piramida a fost masurata cu destula greutate, cu un aparat radiestezic conectat la un computer, un fel de fotometru special, care a aratat ca, in domeniul radiatiei ultraviolete, piramida absoarbe de 10 ori mai multa energie decat un cub. Se mai stie si ca, de exemplu, spatiul de rezonanta creat in forma de piramida actioneaza asupra moleculelor din structura organismelor, le sterilizeaza sau le distruge. Energia de piramida are efecte terapeutice demonstrate. Calmeaza durerile, vindeca rani si fracturi intr-un timp foarte scurt. Bioterapeutii spun ca stimuleaza vitalitatea omului, intensifica puterea de reactie a organismului, ceea ce duce la accelerarea procesului de vindecare si la incetarea durerilor. De altfel, piramida este o forma care corespunde proportiilor corpului uman, respectiv "sectiunii de auri. Leonardo da Vinci ne-a lasat un desen celebru, cu un om in interiorul unui patrat inconjurat de un cerc. Patratul este baza unei piramide, care este considerata una din "formele cosmicei. Oare asta inseamna ca este energia de piramida o "forta cosmicai? Nimeni nu stie exact... Dar efectele se vad, se cunosc si se lucreaza cu ele. Energia ei vibreaza la frecvente nemaiintalnite, numite "vibratii cosmicei si se raspandesc egal, si orizontal, si vertical, iar la varf ia nastere o piramida rasturnata. O piramida inversa, de energie activa, care detine, la fel, o mare putere de vindecare. Puterea ei maxima se manifesta la o treime din inaltime, indiferent cat de mare este piramida. De ce? Pentru ca acolo, in centru ei de greutate, spun radiestezistii, energiile telurice se intrepatrund. Yin trece in Yang si invers. Acolo domnesc linistea si imobilitatea, lipsesc miscarea si viata. De acolo porneste viata si acolo se reintoarce. Exact la aceeasi inaltime se petrece acelasi lucru si la fiinta umana, al carei principal centru energetic este situat la o treime din inaltime, sub buric, in "harai. De aceea se considera ca piramida cu unghiul de 52 de grade reprezinta modelul cosmic al creatiei, acelasi cu modelul atomic al fiintei umane. Aceste randuri au fost scrise pentru oamenii carora astfel de lucruri le ridica intrebari, ii framanta, ii determina sa mediteze la propria lor existenta. Iar energia piramidei este numai unul dintre ele. Randurile acestea nu sunt un raspuns. Intentia lor a fost doar de a rezuma informatiile despre acest subiect si de a sugera ca, dincolo de valul materiei cunoscute, poate mai exista ceva...Reguli pentru cura cu apa de piramida* Vasul in care se pune apa sub piramida este cel mai bine sa fie din portelan sau sticla. * Locul in care se asaza vasul trebuie sa fie situat la o treime de la baza piramidei. * Durata de energizare a apei este de minimum 12 ore sau, cum afirma unii terapeuti, de 24 de ore. * Apa folosita va fi, de preferinta, de izvor sau plata. Poti utiliza si apa de robinet, dar efectul va fi mai slab. * Timpul de pastrare a apei de piramida nu trebuie sa depaseasca 24 de ore. Apa de piramida nu se fierbe si nu se prepara in niciun alt mod. Daca se folosesc ceaiuri sau alte preparate din plante si se doreste ca ele sa beneficieze de efectul de piramida, acestea vor fi puse sub piramida numai dupa ce sunt pregatite. Organismul are nevoie si de odihnaIn general, nu este recomandat sa bem la nesfarsit apa de piramida, pe principiul "ce e mult stricai. Este necesara o perioada de "odihnai pentru asimilare si prelucrare, astfel ca organismul "hraniti cu acest tip de apa sa aiba ragazul sa "digerei informatia energetica primita (acest lucru este valabil si pentru apa magnetizata ori dinamizata). Durata curei cu apa de piramida va fi mai mare de 14 zile, dar nu va depasi trei luni consecutiv, iar dupa o luna si jumatate este necesara o pauza de doua saptamani. Pe parcursul curei se bea doar apa de piramida in loc de apa obisnuita si se elimina din alimentatie, pe cat se poate, hrana care ar putea perturba asimilarea energiei specifice: alimente cu aditivi sintetici, carne, margarina, zahar. Pana acum nu au fost identificate efecte adverse ale acestei ape.

duminică, 25 ianuarie 2009

Madalina Manole,implinirea unui vis!




"Barza e pe drum”, mă anunţă Mădălin. “Sperăm să aibă un zbor lin, plăcut si să ajungă cu bine la destinaţie”, spune controloarea de trafic aerian din ea Machiaj si coafură: Luminiţa Costache, Iuliana Constantin; Ionela Naste Se ridică de pe scaun si îmi arată încântată burtica din profil. Poartă o rochie largă, de culoarea ciocolatei, dar faldurile nu ascund decât trupul suplu, perfect, al vedetei de 40 de ani. Si totusi, undeva în centrul fiinţei sale, Mădălina ascunde o minune, un bebelus cât o boabă de mazăre, primul copil, asteptat îndelung, dorit si visat. Este marea ei veste, minunatul secret pentru care ne-am întâlnit în cafeneaua discretă, în care ocupăm singure un etaj, un privilegiu pe care Mădălina îl are acolo unde este recunoscută si iubită - iar asta se întâmplă peste tot pe unde merge, în ciuda pauzei din cariera sa, în ciuda lipsei de expunere la care s-a condamnat singură în ultimii ani. Dar despre asta, mai încolo, acum suntem dornice să vorbim despre noutatea absolută din viaţa ei. “Dacă ar fi să las latura mea credincioasă să răspundă, as spune că acum a vrut Dumnezeu să ni se întâmple asta, când eu si logodnicul meu am terminat de construit casa nouă si ne-am mutat în ea. Dumnezeu le-a pus în ordinea asta, înţeleaptă, pe care ne-o doream si noi. Am scăpat de stresul acesta mare, deloc de neglijat. Ne-am transformat pentru un an si ceva în sefi de santier, ca să avem certitudinea că o să iasă căsuţa pe care o visam. Am lăsat la o parte si proiectele muzicale.” Încă de la stadiul de schiţă, casa a cuprins o cameră a copilului. La început, acolo au fost puse aparatele de gimnastică ale Mădălinei. “Când le-am pus acolo, mi-am făcut o cruce mare în minte, sperând să le ţin aici cât mai puţin. Si uite că acum, după Sărbători, începem amenajarea camerei pentru scopul în care a fost creată.” Are foarte mare grijă de sănătatea sa, asa cum a avut grijă si până acum. Acum însă dă fuga la medic cât poate de des. “Profesorul Bogdan Marinescu este îngerul nostru păzitor, la el merg de ani de zile. După ce a aflat vestea, mi-a zis: în sfârsit, acum scap de tine!”, spune ea râzând. Neîncrezătoare în fericirea cea nouă, a făcut mai multe teste de sarcină, chiar si după prima ecografie care a confirmat prezenţa bebelusului. “Le am acolo, le păstrez cu sfinţenie, as vrea ca si micuţul să le poată vedea într-o zi...” Vorbeste cu drag despre “minunea care este pe cale să se întâmple”. Gândurile care o coplesesc acum sunt legate de societatea în care va trăi micuţul ei. “Îl aduci pe lume, si ce vină are el că vine pe o astfel de lume? Cred că toate cuplurile îsi pun această problemă. La felul în care societatea noastră involuează mai degrabă decât evoluează, ne facem griji amândoi si nu este zi în care să nu vorbim despre asta. Copiii de astăzi sunt atât de expusi!” Vremurile au fost mereu aspre, dintr-un motiv sau altul, privaţiuni de tot felul au stat în calea celor mai mulţi copii, dar este adevărat că fiecare părinte se frământă în legătură cu uriasa responsansabilitate ce-i stă pe umeri, ca un rucsac plin de gânduri negre, apocaliptice, pe care te chinuiesti să-l ţii legat cu o mie de curele, ca să nu se desfacă. Totusi, nu te hotărăsti să-l dai jos din spate. Din fericire, vorba Mădălinei, Dumnezeu le rânduieste bine pe toate, iar părinţii care îsi fac cele mai mari griji ghidează prin lumea asta plină de greseli pe cei mai norocosi copii. Tocmai pentru că se străduiesc atât de tare. Mădălina citeste tot felul de cărţi legate de nasterea si cresterea copiilor, stă pe Internet pe site-urile de profil, citeste forumurile pe care alte mămici îsi împărtăsesc experienţele. Asta, desigur, nu contribuie cu nimic la diminuarea grijilor ori la linistirea spiritului. Dar asa stie ea să facă o treabă - foarte temeinic. “Am luptat ca o leoaică pentru omul de lângă mine” Născută în zodie de luptător, cu o tenacitate iesită din comun, spune că niciodată nu i-a venit nimic pe tavă. “Eu a trebuit să muncesc pentru tot ce am acumulat. Si am muncit din greu.” A debutat în adolescenţă, cântând muzică folk, în compania unor mari artisti, de la care a avut multe de învăţat. Apoi a luat viaţa pe cont propriu, venind la Bucuresti la 18 ani, la Scoala Populară de Artă, unde dascăli i-au fost Mihaela Runceanu si Ionel Tudor. “Au avut încredere în mine părinţii, pentru că stiau ce au la usă. Închipuieste-ţi cum era dacă mama ar fi zis «Să pleci de acasă? Singură? La 18 ani! Niciodată!». Viaţa mea ar fi fost alta. Dar ei au stiut că eu n-o să fac compromisuri rusinoase, că o să fiu capabilă să mă descurc muncind onest si urmând principiile cu care am fost crescută. Mi-am găsit un post de controlor de trafic aerian la Aeroportul Otopeni, pentru care a trebuit să fac si niste cursuri speciale. Asa că în fiecare zi mergeam la serviciu, apoi la cursurile profesionale, apoi la cele de muzică usoară. Acum nu înţeleg cum reuseam să le fac pe toate, dar atunci nu mi se părea greu. Mi se părea frumos.” Mădălina Manole nu a fost o răsfăţată, trăind până la 15 ani, alături de familia sa, dintr-un singur salariu. “Si nu ne-a fost usor. Mama a stat acasă, a fost casnică, pentru a ne putea creste pe mine si pe fratele meu, asa că a trebuit să ne descurcăm dintr-un singur salariu. Dar asta mi-a prins bine mai târziu.” Se mândreste cu educaţia pe care i-au oferit-o părinţii ei, care, printre altele, au învăţat-o să fie “un alergător de cursă lungă atunci când vine vorba de căsnicie. As fi vrut să-mi găsesc un om alături de care să rămân până la adânci bătrâneţi. Dar cursa asta pe care am început-o atât de devreme, la nici 20 de ani, alături de omul pe care mi l-am ales pentru o viaţă, s-a terminat după 15 ani. Atât am putut să alerg.” S-a căsătorit la 20 de ani cu compozitorul Serban Georgescu. A construit alături de el o căsnicie, o carieră, o casă si multe vise. “Am luptat ca o leoaică timp de 15 ani pentru omul de lângă mine. Si, ca si cum nu ar fi fost de ajuns divorţul, ca si cum nu ar fi fost de ajuns că practic tot ceea ce construisem, cărămidă cu cărămidă, se năruise si că a trebuit să o iau de la început, a mai venit si vestea că a încetat din viaţă. A fost un soc pentru toată lumea, darămite pentru mine. Chiar dacă noi ne opriserăm la momentul acela, îmi doream să aud că îi e bine, că viaţa lui merge frumos mai departe. Eram fericită că aflasem că are în sfârsit si el un copilas... De aceea momentul morţii lui a fost unul teribil pentru mine.” “Cu Petru, eu a trebuit să fac primul pas” Mă uit la ea si are lacrimi în ochi. Încercată de dezamăgiri la fel de intense ca iubirea care se stinsese, Mădălina spune că nu mai stia să zâmbească. Nu i se mai întâmpla. Au fost ani în care a simţit că a pierdut totul, în care a pornit de la zero, după ce a lăsat în urmă o casă, o viaţă. “Mă rugam ca Dumnezeu să-mi scoată în cale pe omul sufletului meu. Si culmea e că el era mereu în calea mea, stăteam pe aceeasi stradă, aveam si un punct de întâlnire comun, studioul de înregistrări. Lucram la albumul , primul meu album de după divorţ, în care muzica a fost integral compusă de mine, iar el făcea parte din echipă, era inginer de sunet, deci se ocupa de partea tehnică. Dar a durat mult până când am început să sper, să îndrăznesc, că ar putea fi ceva. Mai ales că el este un pic mai mic decât mine. Primul meu prieten a fost cu sase ani mai mare decât mine, iar eu am vrut să am mereu lângă mine un bărbat mai matur, de la care să am ce învăţa. La un moment dat începuse să se simtă ceva între noi, dar eu nu mă puteam gândi decât la faptul că e mai mic decât mine. Iar el la faptul că... sunt Mădălina Manole. A trebuit să fac eu primul pas. Iarăsi un lucru în premieră pentru mine. A fost un nu stiu ce acolo, atât de intens, încât am simţit că eu trebuie să fac primul pas. Si pe urmă am descoperit, de fapt, cât de multe mă leagă de acest bărbat, că suntem aceeasi zodie, Raci amândoi, avem aceleasi sensibilităţi, aceleasi vulnerabilităţi, aproape că mă sperie faptul că suntem identici. Are o maturitate si o profunzime în felul lui de a fi pe care nu le-am mai întâlnit la un bărbat mai mic ca mine. El mă învaţă să fiu fericită. Eram ca un bebelus care învaţă să meargă. Eram încrâncenată, iar el a reusit să mă facă să zâmbesc.” E din nou fericită si o întreb cu cine ar vrea să semene copilasul. Râde si mărturiseste că dacă e fetiţă, “să aibă ochii lui verzi si toate trăsăturile lui; iar dacă e băiat, ar putea să ia si ceva de la mine.” Petru Mircea se ocupă de postprocesare sunet la o mare televiziune, are studii muzicale si “cântă mai frumos ca mine. E imposibil să ne iasă un copil afon.” Un copil, o casă nouă si un album mult asteptat Împreună cu Petru a construit un studio de înregistrări în casa lor si o casă de discuri. Aici se va naste foarte curând nu doar un bebe, ci si un album. «E gata de mult, avem si coperta, stim si cum se va numi, dar nu spunem. Când să-l lansăm, a venit peste noi nebunia cu construcţia casei. Pe urmă, după ce ne-am linistit si ne-am mutat, am aflat vestea minunată. Asa că iarăsi am amânat lansarea, pentru câteva luni, promit.“
sursa : Revista Felicia