miercuri, 31 martie 2010

ABOUT SEX ep. 16 -episod dedicat sexului frumos ( 5 sex-urgente si solutii pentru ele)

SEX-URGENTA 1: Penisul s-a "rupt" in timpul sexului salbatic
Ca barbat, pot sa spun doar atat: au! Din punct de vedere medical, ruptura de corp cavernos a penisului se intampla rar. Totusi, am vazut cazuri la camera de garda si nu aratau bine deloc, fiind de altfel considerate urgente urologice prioritare.

Cum se produce:
Cand stai deasupra si te ridici pana cand penisul aproape iese din vagin, iar apoi te lasi puternic in jos, iti lovesti din greseala osul pubian de penisul erect. Unul dintre vasele cavernoase inundate de sange datorita erectiei se poate rupe, cauzand nu numai un zgomot sesizabil, ci si durere fizica, umflare si invinetire. Si da, durerea este atroce!

Daca tipul ajunge la spital rapid, chirurgii ii pot remedia "bijuteria" si cam in 6 saptamani va fi ca nou - atat iubitul tau, cat si a sa "comoara".

In cazul in care nu se duce la doctor, este posibil ca penisul sa nu i se vindece niciodata cum trebuie. Ar putea sa se transforme chiar: curbare permanenta si/sau disfunctii erectile.

Ca sa nu patiti asa ceva, incearca sa nu te ridici de pe el atat de sus si sa nu fii prea agresiva - astfel nu risti sa pierzi controlul pelvisului atunci cand te lasi iar in jos. Si daca este el cel care impinge violent, domoleste-l... sau e-n pericol sa plateasca.

SEX-URGENTA 2: Prezervativul s-a rupt si s-a pierdut in tine
Un prezervativ care a alunecat inseamna ca nu a fost pus cum trebuie sau ca avea masura prea mica sau prea mare.

Previne acest incident urmarindu-ti iubitul cum si-l pune. E corect cand tine varful prezervativului cu doua degete (ca sa nu ramana aer inauntru si sa lase loc pentru evacuarea spermei in momentul ejacularii), in timp ce cu cealalta mana il desfasoara.

"Purtatorul" trebuie sa se simta confortabil cu el si sa-i fie intregul penisul acoperit. Daca tragi usor de capul prezervativului si iese cu usurinta, e dovada ca a fost pus gresit.

Daca si-l ruleaza necorespunzator si cade in timpul actului sexual, va fi cam greu sa-l depistezi imediat, deoarece vaginul este mai dilatat si mai umed decat de obicei.

Vestea buna este ca pana la urma va fi recuperat - nu are unde sa "migreze"! Vaginul nu dezvolta enigme gen Triunghiul Bermudelor, unde obiectele se evapora fara urma! Incearca mai intii sa-l scoti singura, sprijinind un picior pe marginea cazii, iar cu degetul aratator si mijlociu introduse in vagin, lanseaza cautarile cu miscari dinspre spate in fata.

Forteaza-te sa impingi ca si cand te-ai chinui sa evacuezi ceva - astfel iti va fi mai usor sa ajungi la partea din spate a vaginului si sa extragi prezervativul.

Tot n-a mers? Apeleaza la ajutor specializat - nu se intampla nimic daca buclucasul prezervativ mai ramane in tine pana a doua zi. Programeaza-te la ginecolog sau du-te direct la sectia urgente de la un spital. Nu vei simti absolut nici o durere in timpul "operatiunii" cu forcepsul.

SEX-URGENTA 3: In timpul ejacularii, prezervativul s-a sfasiat
Dupa cum am mai spus, probabil ca iubitul tau nu a lasat suficient spatiu la varful prezervativului - care joaca rol de rezervor - asa ca sperma nu a avut loc sa se acumuleze. Fara "traistuta" cea mica, sperma s-a imprastiat, provocand ruperea prezervativului... astfel ivindu-se un moment foarte periculos!

Daca esti convinsa ca partenerul tau nu sufera de nici o boala venerica, atunci apeleaza la alte metode contraceptive de urgenta. Asa numita pastila de a doua zi trebuie inghitita la maximum 72 de ore de la contactul sexual si are pana la 89% sanse sa previna eficient o sarcina nedorita.

Pe de alta parte, sanatatea ta este pusa in pericol daca nu cunosti cu siguranta istoricul sexual al partenerului. O picatura de sperma in interiorul vaginului tau te poate expune infectiilor cu chlamydia si/sau gonoree, dar te face vulnerabila si in fata atacurilor virale care produc virusul HIV.

Ia legatura cu ginecologul tau cat mai repede posibil. Cea mai buna solutie ti-o va da medicul, in cazul in care ti se descopera ceva in neregula.

SEX-URGENTA 4: O jucarie sexuala s-a blocat la baza organelor lui genitale
Un inel special pentru penis are rolul sa accentueze erectia si s-o prelungeasca. Dar va rog sa nu duceti jocul la extrem, deoarece urmarile pot fi tragice!

Inelul a fost pus cand penisul era inca flasc, da? Deci acesta va fi scos cand penisul nu mai este absolut deloc erectil! Eventual, sugereaza-i iubitului tau sa intre la un dus cu apa rece, pentru a grabi sangele sa i se re retraga din penis.

Tamponeaza cu varful degetului putin lubrifiant in jurul inelului, pentru a spori alunecarea.

Daca pur si simplu nu-l puteti indeparta, prezentati-va la spital cat mai urgent. Doctorii ii pot da iubitului tau pastile pentru potolirea erectiei si-l vor scapa de inel cu instrumente specifice.

Daca se incapataneaza sa nu primeasca ajutor specializat, tesutul din organul genital va fi lipsit de oxigen pentru mult prea mult timp, asa ca se poate ajunge la varianta in care penisul va trebui amputat. Prin urmare, ai grija!

SEX-URGENTA 5: Simti dureri si arsuri dupa sex
Ce-i drept, nu sunt putine femeile care vin la spital cu aceasta problema! De regula, ele cred ca au infectie urinara. Insa ulterior, micile cosuri sau basicile din jurul sau in apropierea vaginului "vorbesc" de la sine: herpes genital.

Daca te alegi cu o boala venerica, herpesul genital poate sa nu fie cea mai rea totusi.

Insa prima izbucnire poate fi deosebit de severa si sa includa dureri, mancarimi si/sau bubite care furnica si care se "sparg" purulent. Basicile ustura cand intra in contact cu urina (simptomele pot fi similare cu o infectie a tractului urinar) si dureaza chiar saptamani pana se vindeca.

Unele persoane dezvolta aparent semnele unei gripe, ca de exemplu febra si frisoane. Apoi, eruptiile se domolesc si medicamentele antivirale reduc frecventa lor.

Herpesul poate fi periculos daca rabufneste in timpul nasterii (situatie in care se impune cezariana). E trist, insa adevarat: 1 din 5 adulti are herpes si singurii indicatori pot fi zonele dureroase in partea intima.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu