miercuri, 13 mai 2009

Bolile,citite in palma

Stiai ca mainile pot spune multe despre o persoana? Desigur, nu vorbim despre chiromantie ori despre alte asemenea tehnici „vrajitoresti”. O simpla strangere de mana iti poate oferi foarte multe informatii despre starea acesteia de sanatate. Numeroase cercetari indica faptul ca felul in care arata palmele tale iti poate dezvalui afectiunile de care suferi. De exemplu, mana unei femei poate avertiza asupra unei tumori ovariene. Medicii care se apleaca interesati si asupra altor metode de diagnosticare si tratament decat cele ce includ stetoscop, tensiometru, medicatie si bisturiu, pot afla mai multe detalii despre starea de sanatate a pacientului, analizandu-i mai degraba mainile, decat fata.
Ce semne trebuie sa cauti atunci cand iti analizezi mana si ce afectiuni indica acestea poti afla in cele de mai jos. * Unghiile albastre pot avertiza asupra unor probleme cardiovasculare. Una dintre metodele folosite de medici pentru a controla nivelul de oxigen care circula prin sange este sa analizeze unghiile, degetele sau buzele pacientilor. Culoarea roz indica o circulatie buna.
* Ai palmele inrosite? Acest lucru poate indica ciroza la ficat. Schimbarile hormonale cauzate de aceasta boala provoaca dilatarea vaselor de sange din piele. * Daca articulatiile iti sunt ingrosate este posibil ca nivelul colesterolului sa fie ridicat. Depozitarea colesterolului pe articulatii face parte dintre simptomele afectiunii numite hipercolesterolemie.
* Unghiile in forma de lingura pot indica o posibila anemie. Daca unghiile tale nu au forma obisnuita (curbate) si prezinta o adancitura in mijloc poti avea deficit de fier. Se stie ca lipsa fierului din organism inmoaie si subtiaza unghiile, acestea rupandu-se mai des. * Palmele transpirate pot indica hiperactivitatea tiroidei. * Degetele cu varfurile umflate pot fi un semn al cancerului pulmonar. Substanta PGE2, care produce inflamarea plamanilor, este produsa in exces de catre tumoare, se acumuleaza in degete si provoaca umflarea acestora.
* Daca unghiile tale prezinta umflaturi, este posibil sa ai un inceput de artrita reumatoida, chiar daca articulatiile tale nu au devenit inca umflate si dureroase. Artrita poate provoca inflamarea vaselor de sange aflate sub unghie. * Ai unghiile in doua nuante? Asta poate înseamna ca rinichii tai nu sunt tocmai sanatosi. Acest lucru are loc din cauza ureei, care in asemenea cazuri se cristalizeaza sub piele si sub unghii. * Marimea peste medie a mainilor tale poate reprezenta un indiciu al unei tumori pituitare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu