luni, 16 martie 2009

DUBAI - Paradisul in pustiu




Insule artificiale, hoteluri gigantice si farmecul Orientului

Un bazar oriental traditional, dupa colt un palat din sticla strapunge cerul: orasul Dubai, capitala emiratului cu acelasi nume si centrul financiar al Emiratelor Arabe Unite. Fascineaza printr-un amestec irezistibil de vechi si nou.

Basme moderne Din centrul orasului, Jumeirah Beach se intinde pe 15 km de-a lungul Golfului Persic. Aici se inalta spre cer hotelul de lux Burj Al Arab, aici plutesc insulele artificiale The Palm Islands in ape de safir. Si senzationalul nu are limite. Printre proiectele care va vor "lasa fara grai" se numara The World, 300 de insule artificiale, dispuse sub forma continentelor Pamantului si tarilor aferente fiecaruia, cladirea cu 23 de etaje, Burj Dubai care va fi cea mai inalta cladire din lume (818 m) si Infinity Tower cladirea cu 80 de etaje care se roteste in jurul axei sale, toate construite in Business Bay.

Pietele magice Centrul istoric al orasului, Bur Dubai impreuna cu palatul emirului, se afla pe malul Dubai Creek-ului. In golful marin lung de 12 km veti descoperi farmecul multicolor al pietei (Souk) de aur sau al celei de condimente. Mall-urile moderne precum Town Centre va seduc si va invita la cumparaturi - in special in timpul festivalului cumparaturilor (15. 1.-15. 2.), cu reduceri de pana la 70 %.

Extrasfat A 8-a minune a lumii In fata coastelor Dubaiului se "nasc" trei formatiuni de insule-palmieri. Proiectul este considerat a opta minune a lumii. Hotelul "Atlantis The Palm" isi asteapta oaspetii pe insula "Palm Jumeirach".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu