joi, 19 martie 2009

Machiajul tau

>>> Machiajul de zi

Fondul de ten va fi intotdeauna aplicat pe un strat de crema si nu direct pe piele. El este gras, compact, fluid, sau in batoane. Se intinde cu cele trei degete ale mainii (aratatorul, mijlociul si inelarul), sau cu un burete usor umezit de preferinta cu un burete natural. In machiajul de zi este bun un fon de ten fluid care se intinde usor si este mai hidratant. Strtul va fi foarte subtire si va fi intins si pe gat, pe sub barbie si chiar pe decolteu, daca acesta se vede. Se fac apoi retusurile la forma obrazului umbrindu-se unghiurile sau portiunile prea voluminoase, apoi cu un fard anticearcan, se vor retusa ridurile de la ochi, frunte si nas, apoi de la gura, obraz si gat, mai ales pe portiunea "marului lui Adam" care are tendinta sa ramananecolorat din cauza barbiei care lasa o umbra drept pe el, chiar atunci cand ne bronzam la soare (vom intrebuinta o pudra de calitate cu o culoare ceva mai deschisa decat culoarea fondului de ten).

>>>Machiajul ochilor

Se procedeaza apoi la colorarea sprancenelor. Ele vor fi intai pensate daca sunt groase sau au fire rebele. Pensarea va incepe de sub arcada nu de deasupra, spre a nu degaja arcada, facand-o mai luminoasa si evidentiind ochiul. Daca sprancenele au fost scurtate la capete, fara a li se schimba linia si directia, se vor redesena cu dermatograful sub forma de fire. La moda este culoarea maro pentru sprancene, culoare care le mai indulceste (culoarea neagra fiind prea aspra), scotand in relief ochiul care in moda de azi este mult mai machiat decat altadata, cu umbre si sublinieri pe pleoape , cu fard pe orbicular in culoarea bleu, verde, roz, mov etc., asortat cu imbracamintea.
Un ochi prea incarcat de fard este interesant pentru tinere dar maturizeaza; de obicei completeaza tinuta de seara la o premiera de seara de teatru sau la o receptie. Si in timpul zilei se poate colora, dar ceva mai discret. Nu se vor plica gene artificiale ziua fiindca se observa. Ca sa tina rimelul, se pudreaza intai genele si apoi se aplica rimelul.

>>>Machiajul buzelor

Gura va fi si ea machiata facandu-se un contur mai inchis, iar interiorul va fi colorat cu un rosu mai deschis. Totusi daca vrem sa scoatem in relief ochii in cazul cand sunt frumosi, secretul este sa machiem mai putin gura si celelalte trasaturi dar sa subliniem bine ochii si pleoapele.
Gura atrage intotdeauna atentia mai ales cand este fardata, caci se afla chiar in centrul obrazului. Vom da detalii despre aceasta ceva mai jos.

>>>Importanta luminii in realizarea unui machiaj perfect

Machiajul este strans legat de starea luminii. Lumina zilei este mai puternica decat cea de seara, tenul, trasaturile, cu frumusetea si defectele lor, fiind in plin relief. In primele ore ale diminetii lumina are raze albastre, culoare cu tonuri recicare umbresc obrazul si-l aspresc. Cu cat se mareste ziua si ne apropiem de miezul ei, culorile luminii sunt mai calde, mai aurii, care ne flateaza obrazul indulcindu-i trasaturile si indepartand unghiurile de umbra. Cu cat ziua este mai luminoasa, fara nori, cu atat trebuie sa avem culori mai discrete, mai aurii si mai pastelate in machiajul nostru, care nu trebuie sa contrasteze cu intreaga noastra culoare de piele. Fardul trebuie sa fie omogen, in armonie cu tenul nostru, cu imbracamintea, cu parul, cu varsta, profesia si anturajul nostru.
Aceasta nu inseamna ca trebuie sa ne uniformizam si sa evitam unele culori vii; lumina zilei suporta toate culorile , dar ele trebuie aplicate cu masura si decenta in asa fel incat sa ne avantajeze si sa ne infrumuseteze, nu sa ne izoleze atragand atentia tuturor prin culorile frapante pe care le folosim. Cele mai calde culori sunt: rosu, galben si oranj, iar culorile cele mai reci sunt: albastru si violet care pot vira ca nuanta spre bleu sau spre roz. Culorile neutre sunt: bej, gri si maro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu