joi, 3 martie 2011

Cum obtii cea mai sexy culoare pentru parul tau (exclusiv pentru domnisoare si doamne)

Fie ca esti deja membra a clubului "vopsitelor" sau doar o novice timida, un lucru e sigur: colorarea parului nu-i o treaba usoara, asa ca... manichiura. Da, poti avea aventuri de-o noapte cu un nuantator (si chiar iti recomandam cateva astfel de "escapade" coloristice daca nu stii exact cum ti-ar sta cu o anumita culoare de par), dar daca vrei o schimbare de look de durata, trebuie sa te asiguri ca ai luat decizia corecta - pentru ca nu doar imaginea ta ar putea avea de suferit, ci si parul.

Aici intram noi in scena: te vom ajuta sa-ti gasesti culoarea pereche, impartasindu-ti totodata cateva secrete in ale colorarii podoabei capilare, astfel incat parul tau sa poata "zambi" mandru, exact ca-n reclamele la vopseaua de par.

1. Primul indiciu: culoarea naturala
In mod paradoxal, asa cum fetele cu parul ondulat ar da orice sa aiba parul lins, lucru de neinteles pentru cele cu parul drept, si blondele se vor brunete, si... invers!

Dar asta nu inseamna ca le-ar sta si bine, pentru ca parul se "asorteaza" din nastere cu pielea!

Iata ce elemente ar trebui sa iei in calcul atunci cand iti doresti o schimbare majora:

Esti... BRUNETA
Daca ai tenul foarte inchis, exclude nuantele de blond deschis, contrastul ar fi prea mare; te poti orienta catre "caramel" (a la Beyoncé).

Te avertizam insa: cu cat culoarea dorita e mai deschisa, cu atat "intretinerea" este mai dificila, fiindca radacinile inchise isi fac aparitia in mai putin de-o luna, mai devreme decat ar trebui sa-ti reinnoiesti culoarea.

CEA MAI BUNA ALEGERE:
Ai dreptate sa-ti doresti o culoare mai deschisa, fiindca negrul abanos inaspreste trasaturile fetei.

Daca vrei sa ramai "in zona", alege negru violet sau negru-rosu, iar daca vrei un look nou, mizeaza pe ciocolata, mahon sau castana (termeni folositi in denumirea culorilor).








Esti... ROSCATA
Inainte sa te auto-declari nefericita din cauza culorii parului tau, venita eventual la pachet cu un ten pretentios, priveste-o pe Lindsay Lohan...

Ti se pare ca ar fi nemultumita de look-ul ei nativ?

Nu, nu poti trece in tabara brunetelor si nici a blondelor platinate, insa poti migra la satene, cautand o culoare care "sa stinga" rosul aprins, sau poti incerca suvite.

CEA MAI BUNA ALEGERE:
Cauta cuvinte precum "caramel" sau "miere" in codul de culoare de pe cutia de vopsea.

Daca vrei o schimbare mai putin evidenta, suvitele sunt o idee foarte buna, in special in culori mai tari: auriu, maro, rosu, care sa contrasteze cu cea naturala.







Esti... SATENA
Te numeri probabil printre cele mai fericite femei, pentru ca iti poti colora parul in fel si chip, daca pielea ta se inscrie in categoria tenului mediu.

Totusi, ar fi bine sa nu te duci la extreme, ca sa nu ai de furca cu vopsitul foarte curand, cand radacinile vor fi vizibile.

Inca un avantaj ar fi ca poti obtine culoarea dorita cu o vopsea semi-permanenta!

CEA MAI BUNA ALEGERE:
Tonurile "gurmande" precum cafea, ciocolata, miere, fac ca parul saten (de cele mai multe ori cu firul subtire spre normal) sa capete volum si stralucire.

Te poti "juca" si cu suvite mai deschise cu 2-3 tonuri sau vopsindu-ti partea de sus mai deschisa, iar cea de la ceafa mai inchisa.







Esti... BLONDA
Poate parea incredibil, insa blondele nu au restrictii doar la negru...!

Chiar daca vrei sa faci o schimbare subtila, ramanand in randul blondelor, ar trebui sa consulti un hair-stilist, pentru a-ti putea gasi nuanta pereche, fara sa fii nevoita sa treci printr-o decolorare inutila.

Mai bine alegi o nuanta care sa dea stralucire celei naturale.

CEA MAI BUNA ALEGERE:
Inspira-te de la una dintre cele mai frumoase blonde de la Hollywood - Kate Hudson.

Cateva suvite mai deschise (nu va fi necesara decolorarea, te vei descurca cu o vopsea permanenta) si cateva mai inchise decat culoarea ta naturala vor sublinia textura parului, potentand stralucirea tenului.


2. Alege-ti culoarea pe spranceana!
Daca vrei sa parasesti pentru o vreme culoarea naturala pentru una total diferita, ar fi bine sa te lasi pe mana unui specialist in domeniu, pentru ca va aparea problema "sprancenelor neasortate".

Fie le vei vopsi/decolora pentru a ajunge la o nuanta apropiata, nu identica, cu cea a parului (e preferabil s-o faci la un salon, odata cu vopsirea), fie... te razgandesti!

3. Ultima dilema: tipul de vopsea!
Raspunsul acestei probleme este, de fapt, o intrebare: culoarea catre care nazuiesti este aproape sau foarte departe de cea naturala?

Totusi, daca esti deja vopsita si vrei sa ajungi la o culoare mai deschisa, vei fi nevoita sa iti decolorezi mai intai parul, operatiune pe care ar fi mai bine s-o incredintezi specialistilor, care-ti vor putea recomanda si ce tip de vopsea ar putea prinde bine parului tau.

4. Culoare vibranta
Intretine vitalitatea culorii parului tau folosind o gama de produse pentru parul vopsit - sampon, balsam si masca -, acestea nu doar ajuta la mentinerea culorii, ci si regenereaza parul postcolorare si il intaresc pentru a face fata cu brio urmatoarei vopsiri.

Nu-ti face griji daca esti abonata la un sampon reparator sau anti-matreata, produsele din noua generatie iti unesc "fortele" pentru ca parul sa fie in siguranta.

5. Acasa sau la salon?
Exista femei care se vopsesc acasa de cand lumea, sunt destule si cele care fac asta numai in saloanele de coafura.

In mare masura, depinde de tine! Daca nu te simti in stare - desi cutiile de vopsea de par contin absolut tot ce-ti trebuie pentru a reusi acasa, daca ai in intentie o schimbare majora (cum ar fi deschiderea culorii sau suvite), daca ai parul dificil sau degradat si ti-e teama sa nu-l agresezi suplimentar, salonul este raspunsul.

Vei beneficia de produsele profesionale - de exemplu, intereseaza-te de vopseaua de par INOA, colectia EVEolution, bazata pe sistemul Oil Delivery, pentru o vopsire intensa, dar 100% sigura pentru firul de par - si vei lua si o lectie completa despre vopsire si tratare postcolorare... pe langa portia de rasfat.

Dieta pentru vopsit?
Pentru a avea un par sanatos, numai bun de pus in valoare cu noua culoare, trebuie sa faci cateva modificari in dieta ta: consuma acizi grasi (din carnea grasa de peste), dar si zinc (proteine animale) si fier (alune, nuci, ficat, legume verzi), pentru a intari firul de par.

Si vitamina B (carne, lactate, cereale) este vitala pentru parul tau, deoarece ea ajuta la cresterea numarului de globule rosii, care trimite nutrientii catre foliculii capilari.

Shopping color
Atunci cand alegi noua culoare, consulta intotdeauna catalogul de nuante. Culoarea pe care ti-o doresti trebuie sa fie la maximum trei nuante distanta de cea actuala.

De ochi frumosi
Daca vrei efecte speciale, pune si culoarea ochilor pe lista argumentelor in gasirea culorii de par potrivite.

Cele mai naturale asocieri, daca si tenul e... de acord, sunt:

■Ochi albastri - par blond
■Ochi verzi - par roscat
■Ochi caprui - par saten
■Ochi negri - par inchis
ALEGE VOPSEAUA PERMANENTA DACA...
■Nuanta aleasa e mai deschisa decat cea naturala (pigmentii patrund in firul de par, iar peroxidul permite deschiderea culorii cu cateva nuante, dar si inchiderea mai pronuntata).
■Promiti sa devii fidela tratamentelor hidratante si regeneratoare pentru par, deoarece parul colorat cu vopsea pe baza de amoniac tinde sa se deshidrateze.
■Esti ferm convinsa ca iti doresti culoarea pentru care ai optat si nu vei dori deschiderea ei in urmatorii... ani.
■Ai destul de multe fire albe (poti alterna vopseaua permanenta cu cealalta, pentru continuitate).
PONT: Parul nu trebuie sa fie proaspat spalat atunci cand il colorezi cu o vopsea permanenta. Uleiurile naturale produse de scalp intre spalari iti vor proteja atat scalpul, cat si parul pe durata vopsirii, fara a afecta actiunea culorii.

ALEGE VOPSEAUA SEMI-PERMANENTA DACA...
■Intentionezi sa-ti inchizi la culoare parul sau doar sa definesti culoarea naturala si sa-i dai stralucire ori reflexe.
■Ai parul sensibil, cu fir subtire, deshidratat, degradat sau, pur si simplu, nu vrei sa-l supui unui tratament chimic.
■Nu esti foarte hotarata in privinta schimbarii de look sau nu esti sigura ca-ti va sta bine (culoarea se estompeaza dupa 12-14 spalari).
■Nu bagi mana in foc ca nu-ti vei dori sa-ti deschizi parul in viitorul apropiat.

PONT: Parul tau trebuie sa fie proaspat spalat pentru a putea obtine o culoare intensa. Incepe prin a vopsi parul de la frunte catre ceafa, pentru a te asigura ca radacinile vor face fata decolorarii mai mult timp.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu