vineri, 4 martie 2011

Redecoreaza-ti casa cu minim efort

Daca ai ajuns in punctul in care decoratiunile de acasa nu-ti mai plac, schimba-le. Orienteaza-te spre culorile pastel si alb, si cauta materiale cu imprimeuri vesele. E atat de usor!

Cina in dulcele stil retro
Alege nuante de roz si verde si, daca ai timp si dispozitia necesara, fa in asa fel incat toate detaliile din bucatarie sa se potriveasca cromatic - de la vase pana la flori.

Fata de masa asimetrica
In timp ce unele persoane au renuntat demult la fetele de masa din plastic, altele continua sa le foloseasca, mai ales ca unele modele sunt chiar interesante.
In cazul in care ai o masa rotunda sau ovala, rotunjeste cu foarfecele partile laterale.


Scaune si perne?
Ai scaune cu spatar? Cauta pentru ele perne de dimensiuni mai mari, imbracate in materiale cu imprimeuri florale.

Un alt fel de perete
Vopseste unul dintre pereti intr-o alta culoare, de exemplu galben.

Alte perdele
Ai perdele intr-o singura culoare? Schimba-le cu unele imprimate, ca sa-ti sugereze ideea de primavara.

Culori si materiale vesele
Vrei sa creezi, macar intr-una din incaperi, atmosfera anilor de demult? Ce zici daca ai reorganiza bucataria? O fata de masa colorata, perne cu flori si un set de pahare in ton sunt de ajuns.

Nu uita de flori
Alege-le pe cele foarte parfumate, in nuante de galben, roz sau rosu, combinate cu multe frunze. Vei crea un contrast placut.

Cu vopsea si materiale colorate, e simplu!

Saculeti practici
Totul, de la cremele pe care le-ai strans in ultimele luni, pana la papucii de vara pe care nu mai stii pe unde-i ascunzi, poate fi depozitat... cu stil. Alege cateva modele de materiale textile care ti-au atras atentia, decupeaza-le in patrate de 80 de cm, impatureste-le pe fiecare in doua si coase marginile lasand 4 cm la capat. Acolo, intinde o bucata de sfoara (sau material), coase peste sfoara si apoi intoarce sacul pe fata.


Creeaza un colt... regesc
Nu stiu cat de mult iti surade ideea acoperirii peretilor cu tapet (o alternativa ar putea fi pictarea unuia dintre pereti cu o creatie proprie, asta daca te consideri un spirit artistic si-ti face placere) insa unele modele sunt de-a dreptul irezistibile. In functie de ce alegi, acestea pot transforma o incapere banala intr-una rafinata, sobra, eleganta sau cocheta.

Bai cochete
Cand te hotarasti sa redecorezi, incearca sa te ocupi de toate incaperile, nu doar de cele pe care le consideri mai importante.
De asemenea, incearca sa stabilesti o tema comuna, care s-ar regasi peste tot. Daca pornesti pe crearea unei atmosfere care sa sugereze prospetime, poti alege pentru baie o vopsea de culoare verde, lavabila si rezistenta la umezeala. Opteaza pentru o nuanta pastelata, nu una puternica.
Albul, intotdeauna la moda
Vechile rame foto pot fi, si ele, redecorate, iar cel mai simplu mod prin care poti face acest lucru este sa le vopsesti in alb.


Poti folosi orice fel de vopsea, indiferent de consistenta sau stralucire.
In loc sa inramezi o pictura traditionala, te poti juca creand tot felul de colaje cu diverse obiecte: spre exemplu, poti face o selectie de poze din excursia ta preferata, la care sa adaugi biletele locurilor vizitate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu