marți, 27 ianuarie 2009

ABOUT SEX ep4 (Orgasmul apogeul placerii)


Ce se intampla cand ai orgasm? Cum simte o fata climaxul si ce modificari se petrec la baiat? Toate secretele si informatiile pe care trebuie sa le stii despre acest moment de fericire absoluta...
Este un subiect care inca mai da batai de cap oamenilor de stiinta. Iata datele certe: un centru al placerii situat in creier transmite semnale prin intermediul coloanei vertebrale, catre organele genitale. Excitarea sexuala se propaga tot mai mult pana in momentul in care, ea se elibereaza prin contractii ritmice ale muschilor. In tot acest timp, sentimente de placere inunda intregul corp. Fiecare dintre noi simte insa diferit momentul climaxului. Orgasmul este un proces complicat care se petrece nu numai la nivel fizic, ci si spiritual, dar care promite tuturor senzatii absolut incredibile. In timpul orgasmului se elibereaza un hormon numit oxitocina - el este de fapt "responsabil" pentru excitarea sexuala... De la ce varsta poti avea orgasm?Deja in jurul varstei de 2-4 ani, copiii isi exploreaza corpul si se joaca cu organele lor sexuale. Unii baietii pot avea chiar erectie. In plus, jocurile "de-a doctorul" sunt extrem de des intalnite printre copii. Cu toate acestea, cei mici nu pot avea orgasm: hormonii sexuali incep sa-si faca de cap prin corp de abia de la varsta pubertatii. Unii adolescenti pot avea primul orgasm la 11 ani, altii de abia la 18 ani. Aici nu exista nicio regula fixa. Majoritatea tinerilor ajung insa prima data la orgasm prin masturbare. Si este perfect in regula: cum altfel vor putea explica mai tarziu partenerului/ei ce anume le place daca nici ei, nu au habar... Ce simt fetele?Atunci cand fetele se excita, vaginul se umezeste, clitorisul se mareste usor, iar sfarcurile se intaresc. In momentul orgasmului, vaginul si uterul se contracta, iar placerea sexuala se propaga la nivelul intregului corp si se elibereaza prin zvacniri usoare. Poate fi comparat cu o criza spasmotica (dar generatoare de placeri inedite), care se termina printr-o relaxare completa si totala.In acele momente, unele fete elibereaza prin vagin o substanta lichida, asemanatoare cu ejacularea de la baieti. Aceasta este insa mai fluida decat sperma. Chiar daca uneori fetele nu ajung asa de repede la orgasm, ele au avantajul de a-l simti mai intens si mai mult decat baietii. Un mic secret: pentru a ajunge la orgasm, fetele trebuie sa aiba incredere in baiatul cu care fac dragoste. Nu uita, ca asa cum nu poti forta pe cineva sa te iubeasca, tot astfel nu poti ajunge la orgasm doar prin puterea vointei. Secretul consta in capacitatea ta de a te abandona. Majoritatea fetelor ajung la orgasm atunci cand se asteapta mai putin. Incearca sa ai rabdare cu tine: desi pare ceva intuitiv, si sexul trebuie invatat. Sunt rare cazurile in care fetele ajung la orgasm de la prima masturbare si sunt si mai rare cazurile cand reusesc aceasta performanta la primul contactul sexual. De aceea, nu dispera si ai incredere ca la un moment dat vei ajunge si tu in mod absolut natural si neasteptat pe culmile extazului.

Ce se intampla la baieti?Baietii ajung la orgasm repede si fara probleme. Prin masarea penisului, excitarea se amplifica pana in momentul orgasmului. Iata ce se intampla pe scurt: erectia incepe cu o acelerare considerabila a circulatiei sanguine realizata de sistemul nervos. Pe masura ce sangele intra in penis, cantitatea care iese se diminueaza pentru ca arterele ce aduc sangele se dilata. In felul acesta, sangele este practic „inchis temporar“ in interiorul organului, mentinand penisul erect. In momentul climaxului, baiatul elibereaza prin penis lichidul seminal (ejaculare). Important: fara orgasm, baietii nu pot ejacula... lucky them!
Orgasmul vaginalFreud sustinea ca exista un orgasm clitoridian si unul vaginal. Cercetatorii moderni sunt insa de o alta parere: clitorisul este centrul erogen al fiecarei fete, iar fara stimularea lui nu se ajunge la orgasm. Gräfenberg a fost cel care a venit cu ideea existentei unui punct G in interiorul vaginului, prin stimularea caruia se ajunge in scurt timp la orgasm. Alti cercetatori spun ca mai exista multe astfel de "puncte speciale". Prin urmare zonele erogene feminine raman in continuare un mister...Orgasmul concomitent ... adica partenerii ajung in acelasi timp la orgasm. In teorie suna foarte bine, practic insa, nu se intampla des. Pentru ca baietii ajung la orgasm mai repede decat fetele!
Pasaport pentru orgasm
Stabiliti din timp, de comun acord, metoda de contraceptie. Cum sa se poata abandona o fata in timpul actului sexual, daca ii este teama sa nu ramana insarcinata!? Incercati sa faceti tot ceea ce credeti voi ca ar putea fi excitant. Puneti in joc toate simturile: gust, miros, vaz, auz... Pregatiti o atmosfera incitanta: muzica in surdina, parfumuri senzuale, lenjerie de pat frumoasa, lumanari, desuuri sexy - toate pot avea un efect nebanuit!Nu ezita sa-ti explorezi corpul de unul/una singur/a. Vei descoperi astfel care sunt zonele tale erogene si vei ajunge mai usor la orgasm in timpul sexului!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu