miercuri, 25 februarie 2009

ABOUT SEX ep 14 (descifrarea punctului G)

Descoperit acum aproximativ 60 de ani de catre sexologul german Ernest Grafenberg, punctul G a starnit, de-a lungul timpului, multe dezbateri intre sexologi si nu numai. Sa vedem, totusi, ce este acest punct G care ne da batai de cap atat noua, femeilor, cat si iubitilor nostri.
Unde este localizat...Aceasta zona erogena, sub forma unei boabe de mazare, este constituita dintr-o masa musculara cu mai multi nervi. Punctul G este localizat la aproximativ cinci centimetri in interiorul vaginului spre abdomen, in spatele osului pubian (intre uretra si vagin) - distanta variaza in functie de fiecare dintre noi. Este dificil de localizat si de aceea unele femei sunt de parere ca nici nu exista.
Cum il pot stimula...
Daca vrei sa "explorezi" singura, iata cea mai buna metoda: stand pe vine, pe marginea unui scaun sau intinsa pe pat, introdu in vagin degetul lubrifiat si apoi curbeaza-l spre abdomen. Daca doresti, poti sa folosesti, in loc de deget, o jucarie erotica usor curbata. Atunci cand este stimulat punctul G, senzatia va fi una intensa, unica si te poate face sa ejaculezi. Da! Si femeile ejaculeaza!
Pe durata excitarii, zona dintre uretra si vagin se umple cu lichid; peretii vaginului, in mod normal ar trebui sa retina fluidul, dar atunci cand esti excitata, sangele pompeaza in punctul G, ceea ce il face sa devina ferm. Nu te speria insa! Cantitatea de lichid nu va fi una insemnata. Daca folosesti diferite obiecte pentru a stimula punctul G, poti bloca uretra si astfel se previne ejacularea. Nu se intampla tuturor, dar ejacularea feminina este ceva normal, nu trebuie sa te impacientezi!Atunci cand punctul G iti este stimulat, exista posibilitatea sa ai impresia ca iti vine sa urinezi, dar stai linistita! Aceasta impresia nu va dura decat cateva secunde, fiind urmata de una de placere intensa!
In cazul in care vrei ca iubitul tau sa iti stimuleze punctul G, stai intinsa pe spate, lasa-l pe el sa introduca un deget in vagin (de preferat cel aratator sau cel inelar), acoperind cu palma zona pubiana. Pe masura ce introduce degetul, partenerul tau va putea "pipai" o zona total diferita de cea a vaginului, facand miscari de "dute-vino".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu